CICLISME / TOUR DE FRANÇA

Quin és el millor lloc per veure-ho?

Aquesta és una de les preguntes que més s'ha fet la gent els últims dies. Hi ha diverses respostes i totes són correctes depenent del grau d'implicació que se senti pel Tour i el ciclisme en general. El moment àlgid serà l'arribada, a partir de les 5 de la tarda, del pilot a Montjuïc, però tota aquella zona estarà delimitada amb tanques i si hi ha molta gent serà complicat veure el vencedor. Això sí, és l'únic lloc des d'on es podran aplaudir els ciclistes que pugin al podi. Els experts en ciclisme buscaran, probablement, una zona amb menys aglomeració de gent, per poder estar més a prop dels corredors.

El fet que sigui dia laborable impedirà també molta gent escollir un lloc concret i alguns hauran de fer mans i mànigues per poder veure alguna cosa. L'organització recomana no anar al village de Girona avui ni al de Barcelona demà si no es té una acreditació de premsa o una invitació. Ara bé, si es busca un autògraf o una foto amb algun corredor és el lloc més adient per perseguir-lo. L'altra opció és anar a fer guàrdia als respectius hotels dels equips.

Els que no siguin uns vertaders fanàtics del ciclisme, que s'oblidin de l'arribada i la sortida. Es tracta de buscar un bon lloc a primera fila de la carretera o del carrer per presenciar el xou de la caravana publicitària per mirar de pescar alguns dels regals dels patrocinadors i ballar al ritme de l'eixordadora música dels altaveus.

Els ajuntaments de Girona i Barcelona han repartit i repartiran mans i ventalls de color groc a tothom que estigui al carrer. El Tour no només ha de ser una competició, sinó tota una festa. Aquest és el lema. Barcelona, fins i tot, intentarà fer un mosaic gegant. El director del Tour, Christian Prudhomme, es mostrava impacient per veure com rebrà Barcelona el Tour després d'una absència tan prolongada (44 anys).

Per anar a segons a quins llocs del recorregut a veure l'etapa s'haurà de tenir en compte l'estricta regulació del trànsit que hi haurà durant tot el dia. Això fa que sigui molt difícil plantejar-se anar a dos llocs diferents a veure el pilot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.