Més esport

Nadal renuncia a Austràlia

Tennis. El manacorí va anunciar ahir que no jugarà el primer Grand Slam del curs perquè la infecció gastrointestinal ha trastocat els seus plans de recuperació de la lesió del genoll

El tennista mallorquí Rafa Nadal va anunciar ahir que no participarà en l'obert d'Austràlia, el primer Grand Slam de la temporada, i que, si les previsions són correctes, no reapareixerà fins al febrer en el torneig d'Acapulco. Nadal havia de disputar aquests dies a Abu Dhabi un torneig d'exhibició i va descartar aquesta possibilitat a darrera hora per una infecció gastrointestinal que li ha provocat febre durant uns quants dies i que, pel que va explicar ahir, ha trastocat completament els seus plans i li impedirà arribar amb la recuperació del seu genoll prou consolidada per afrontar el torneig australià amb unes mínimes garanties i havent pogut fer abans un rodatge raonable. “El meu genoll està millor i el procés de recuperació ha anat segons les previsions dels metges, però aquest procés víric no m'ha permès entrenar-me aquesta setmana ni en els pròxims dies. Malauradament, no podré reaparèixer quan havíem previst. Però crec que és millor que fem les coses bé, tal com diuen els metges i els components del meu equip”, va explicar Nadal, que no juga des que va perdre en la segona eliminatòria del torneig de Wimbledon contra el txec Lukas Rosol i que ja s'ha perdut l'obert dels EUA, la copa Masters i els Jocs Olímpics per culpa de la inflamació del tendó rotular del genoll esquerre. Els metges li han recomanat repòs esportiu durant els pròxims set dies i tractament simptomàtic amb control mèdic i ecogràfic durant els pròxims quatre o cinc dies. “Com he dit sempre, el meu retorn al circuit es produirà quan em trobi prou bé per poder competir”, va subratllar el número 4 del món. Toni Nadal, el tiet i entrenador del jugador, va reiterar el discurs del seu nebot: “No sembla raonable que torni en un torneig de tanta exigència com l'obert d'Austràlia sense haver pogut competir abans.” Nadal va guanyar a Melbourne el 2009 i l'any passat va perdre en una final èpica resolta en cinc sets contra Novak Djokovic.

Exhibició del número 1

El serbi Novak Djokovic, el número 1 del món, va deixar ben clar ahir davant David Ferrer (5è) que començarà el 2013 amb molta empenta i el va esbandir amb un contundent 6-0 i 6-3 en la semifinal del mundial Mubadala d'Abu Dhabi, competició d'exhibició que aplega sis grans figures i que reparteix un bon grapat de dòlars –250.000–. Semblava que Ferrer arribava a la cita –la reedició de la final de l'any passat– en plenitud després d'haver fet córrer de valent Tomas Berdych (6è) en els quarts, però ahir es va haver d'agenollar davant el serbi, implacable. El rival de Djokovic en la final d'avui serà el murcià Nicolás Almagro (11è), que va aprofitar la seva oportunitat després d'haver estat el substitut de Rafa Nadal i va derrotar el serbi Janko Tipsarevic (9è) per 2-6, 7-6 (3) i 6-2 tot i un mal inici.

Djokovic, principal reclam de la copa Hopman

Novak Djokovic formarà parella amb Ana Ivanovic en la copa Hopman, que comença avui a Perth (Austràlia) i que s'allargarà fins al 5 de gener. Les seleccions estan agrupades en dos grups i el campió de cada una de les lliguetes jugarà la final el dia 5. Sèrbia té en el seu grup Itàlia –Andreas Seppi i Francesca Schiavone–, Alemanya –Tommy Haas i Andrea Petkovik– i Austràlia –Bernard Tomic i Ashleigh Barty–. En el grup A hi juguen Espanya –Fernando Verdasco i Anabel Medina–, França –Jo-Wilfried Tsonga i Mathilde Johansson–, els Estats Units –John Isner i Venus Williams– i Sud-àfrica –Kevin Anderson i Chapelle Scheepers–. Els duels d'avui són Espanya-Sud-àfrica en el grup A, i el partit entre Alemanya i Austràlia corresponent al grup B.

El català Tommy Robredo ha guanyat en dues ocasions el títol en aquesta competició mixta. Fa tres anys va ser el campió amb María José Martínez i el 2002 va guanyar el trofeu juntament amb la catalana Arantxa Sánchez Vicario. L'any 1989, Emilio Sánchez i la seva germana Arantxa també es van endur la copa Hopman.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.