Més esport

Pendents del meteo.cat

Ciclisme. Calella dóna el tret de sortida a una edició de la Volta que s'haurà de decidir en les dues etapes dels Pirineus i en què Purito és favorit

Les dues grans etapes de muntanya dissenyades per a la Volta a Catalunya del 2013 als Pirineus –Vallter 2000 (dimecres) i Port Ainé (dijous)– han de marcar el desenllaç final. Per això, quan encara l'hivern refreda, l'organització haurà d'estar pendent per veure si els ciclistes es poden enfilar cap als 2.000 metres. L'any passat, la gran etapa de muntanya que s'havia de fer al Pallars es va haver de suspendre per culpa del fred i la neu. El director de la cursa, Rubèn Peris, i els seus col·laboradors tenen confiança que tot surti bé perquè les previsions de temps d'aquí a tres dies són moderadament optimistes.

Els ciclistes sortiran avui de Calella aquest migdia en direcció cap a Sant Pol de Mar, conscients que cada etapa pot ser un petit tresor. Així s'ho va prendre el suís Michael Albasini l'any passat i es va acabar emportant el premi gros. Que no hi hagués cap contrarellotge –en aquesta edició tampoc n'hi ha cap– li va facilitar la feina.

Per a Joaquim Rodríguez, que aspira a ser el primer ciclista que guanyi la Volta dos cops des que ho va fer Miguel Indurain el 1992, la d'aquests dies és una oportunitat única per fer gaudir els seus seguidors més radicals a prop de casa. No és gaire clar quins poden ser els seus principals rivals. Alejandro Valverde, en tot cas, també aspira, com Rodríguez, a guanyar una segona edició de la Volta després del seu triomf el 2009. A l'Sky, l'equip més ric i amb millor planter del pilot internacional, el líder natural ha de ser aquesta vegada el colombià Rigoberto Urán. El vencedor del Tour, Bradley Wiggins, coneix perfectament el recorregut però encara està en fase de preparació. El mateix es pot dir del vencedor del Giro, Ryder Hesjedal, encara amb pocs dies de competició a les cames, i dels dos grans escaladors belgues del Lotto, Jurgen van de Walle i Jurgen van den Broeck. La crisi del ciclisme català queda reflectida en la inscripció, només dos ciclistes en la línia de sortida, el mateix Rodríguez i el seu company Alberto Losada. L'etapa d'avui no serà tampoc fàcil i no hi ha un equip de velocistes que pugui controlar. Hi haurà escapades des del minut 1 i els únics velocistes purs són l'argentí Lucas Sebastián Haedo (Cannondale) i Alan Davis (GreenEDGE). Samuel Dumoulin (AG2R). La qüestió és si els seus equips estaran disposats a perseguir els aventurers o el Katuixa haurà d'exercir de dominador. L'arribada està prevista cap a dos quarts de cinc de la tarda al carrer Sant Jaume.

Ciolek s'endú la Milà-San Remo

El ciclista alemany Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka)va trencar el duel Sagan-Cancellara i s'apunta la Milà-San Remo, amb el recorregut modificat per la neu i sense el pas del Turchino. Peter Sagan, home de moda en el ciclisme i candidat a dominar-lo la propera dècada sortia com a favorit. L'eslovac es va posar a roda de Cancellara –en el tren final Ciolek va anar sempre entre els dos favorits– a 1,6 km del final, però va picar en l'atac de Chavanel per la dreta mentre Ciolek, campió del món en ruta sub-23 el 2006, i exllançador de Cavendish, tenia tot el temps del món per fer l'atac per l'esquerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.