Més esport

Una bici per al millor

Joaquim Rodríguez agraeix a l'UCI que li hagi lliurat el trofeu de número 1 del 2012 a la seva terra

El català portarà una bici dissenyada especialment per al millor del món

Purito:“He vingut a guanyar i no me n'amago, però ja s'ha vist avui que serà molt difícil”

Pat McQuaid, el poderós i polèmic president de la Unió Ciclista Internacional (UCI), va ser un dels protagonistes d'ahir en la jornada inaugural de la Volta. Un dels principals motius del seu viatge fins a Catalunya era lliurar el desitjat trofeu de número 1 del món del 2012 a Joaquim Rodríguez, que continua fent carrera per mirar d'esdevenir el millor ciclista català de tots els temps, un honor que ja comença a discutir a Miquel Poblet. El ciclista de Parets del Vallès, doncs, va pujar al podi de Calella per rebre el preuat trofeu al costat del mateix McQuaid; del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, i de l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

La nova bicicleta, decorada especialment per al número 1 del món, no va tenir un debut especialment brillant. Els mecànics del Katiuixa la van posar al punt ben d'hora i el ciclista es va afanyar a penjar la seva fotografia orgullós en els comptes de Twitter i Facebook. A l'hora de la veritat, o sigui a la carretera i enmig del pilot a 50 quilòmetres per hora, el català no es va trobar còmode i va canviar la bicicleta per la seva habitual. Això va provocar certa confusió a l'arribada ja que no es va detectar el xip original instal·lat a la seva bicicleta. Avui ho tornarà a provar.

Després de rebre el trofeu, Rodríguez va parlar pels mitjans i va admetre sense miraments la seva condició de favorit en la Volta: “He vingut a guanyar i no me n'amago, però ja s'ha vist avui que no serà fàcil i que caldrà estar pendent de tothom cada dia.” Rodríguez va avisar, sobretot, del potencial de l'equip Sky de Wiggins, que ahir va situar tres ciclistes entre els tretze escapats. “L'etapa de Barcelona, la de l'últim dia, també pot ser decisiva”, va recordar, i va admetre que les arribades a Vallter i Port Ainé haurien de ser determinants.

Purito, com el coneixen els aficionats, també va agrair a l'UCI el fet de lliurar-li el premi a “casa”. “És un bon detall; aquesta és la meva terra i el públic que em segueix durant tot l'any pot estar al meu costat per celebrar aquest premi”, hi va afegir. Rodríguez ja va ser el primer del món el 2010. Una victòria en la Volta el situaria entre els millors aquest 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.