Vocació popular
Atletisme. La primera edició del circuit de curses ‘Corre per la independència' té com a principal objectiu reiterar i reforçar el sentiment catalanista a través de l'esport
Córrer és moda. Practicar esport és una activitat que està a l'ordre del dia i és exercitada cada vegada per més persones. El bon temps acompanya en l'exercici d'aquesta pràctica saludable, i quina millor manera de fer-ho que amb un bon motiu?
La relació entre l'esport i el sentiment de llibertat i independència de Catalunya és mútuament beneficiosa. Tant l'esport català com el moviment independentista es necessiten per continuar creixent i consolidar-se. Això és en el que es va basar l'Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes quan, amb el suport d'El 9 Esportiu, van crear aquest projecte que coincideix amb el bon moment de l'atletisme popular i un sentiment d'independentisme més viu que mai.
L'arrencada
A Cardedeu es farà el primer pas. El municipi del Vallès Oriental acollirà la primera prova que conforma la primera edició del circuit de curses populars Corre per la independència aquest diumenge, 5 de maig. Un total de cinc proves són les que constitueixen el circuit. Després de la Fira de Sant Isidre, el circuit continuarà amb la cursa de la Vila Olímpica de Barcelona (16 de juny), la de l'Espluga de Francolí (27 de juliol), la cursa Ronda 43 (11 de setembre) a Mataró i la del Torró, la darrera, el 12 d'octubre, de Concabella a Agramunt.
La cursa de Cardedeu, que tindrà un recorregut de 10 kilòmetres entre asfalt i terra, serà la consolidació no només de l'atletisme i l'esport català, sinó també la del sentiment de llibertat de Catalunya. Aquests són els veritables objectius d'aquesta iniciativa que pretén aplegar el màxim nombre de corredors.
Increment de participació
L'INICI DEL CAMÍ
Després de la de Cardedeu hi haurà quatre curses més, que es disputaran fins a l'octubrePARTICIPACIÓ
Es preveu que 1.600 corredors participin en la primera cursa puntuableMés enllà del resultat, reivindicar
Tot i que es tracta de curses puntuables, el resultat esportiu certament és el menys important. Es preveu que en aquesta primera cursa puntuable hi participin uns 1.600 atletes que corrin per la independència. L'objectiu del circuit no és sumar punts, ni tan sols aconseguir obsequis. El veritable obsequi dels corredors és poder participar i promoure el camí cap a la llibertat i la independència de Catalunya.“Des de la sectorial dels esportistes s'ha volgut combinar el vessant reivindicatiu amb l'esportiu i competitiu per lluitar per la independència de Catalunya i donar-la a conèixer dins del món de l'esport”, apuntaven des de l'organització del circuit. S'establiran diverses categories, determinades pel sexe i l'edat, i la inscripció, totalment gratuïta, permetrà als corredors aspirar a una samarreta de record si finalitzen les cinc curses, a més d'una subscripció de franc durant un any al diari El 9 Esportiu i un regal per als cinc primers classificats de cada categoria.
A les cinc proves puntuables del circuit s'hi han adherit d'altres que no ho són per demostrar que l'esperit de reivindicació no és passatger, sinó que és més viu que mai. D'aquesta manera es pretén arribar al màxim nombre d'indrets del país. Caminem cap a la independència, a Barcelona, i la cursa de la Guineu, a Vilanova de Bellpuig, en són algunes. S'espera una bona resposta de la població, tot i que l'èxit del circuit no es podrà valorar fins a la finalització de la darrera cursa, ja que la gent es pot inscriure a mesura que es van celebrant les proves en el web http://www.correperlaindependencia.cat.Atletisme. La primera edició del circuit de curses ‘Corre per la independència' té com a principal objectiu reiterar i reforçar el sentiment catalanista a través de l'esport