Més esport

Un riu, un repte

Ciclisme. La primera edició del BiciTrailTer es durà a terme dissabte, amb més de 200 quilòmetres en què es resseguirà la llera del Ter des del seu naixement fins a la desembocadura

L'organització de la prova va cobrir les 150 places establertes en un temps rècord
La marxa pot ser individual o per parelles, i té una modalitat de 40 quilòmetres

El pàrquing de l'estació de Vallter 2000 serà dissabte a les 6 del matí el punt de partida de la BiciTrailTer, una prova que organitzen el Consorci del Ter, la Consultoria d'Organitzacions Esportives SCP i el Club Esportiu EsportFIT, i que neix com un repte esportiu que pretén fomentar els valors de la companyonia i el respecte al territori per sobre dels estrictament competitius. La sortida serà neutralitzada, per motius de seguretat, en el descens de l'estació d'esquí fins a Setcases, que es farà per la carretera. A partir de llavors, els participants, ja sigui en la modalitat repte o per equips, hauran d'anar resseguint el recorregut establert i superant una prova que presenta en la seva durada una de les seves màximes dificultats; de màxima exigència aeròbica. En el cas dels relleus els equips són de dues persones, i sempre n'hi ha d'haver una realitzant el recorregut de la prova, amb la possibilitat d'escollir fer el relleu en una zona de control però que s'haurà de comunicar abans a l'organització. Hi haurà, al llarg dels més de 200 quilòmetres fins a la gola del Ter a Torroella de Montgrí i l'Estartit un total d'11 avituallaments sòlids i líquids, que serviran també com a punts de control i que estaran separats per unes distàncies que en cap cas superaran els 30 quilòmetres. A més, a les poblacions de Manlleu, Sarrià de Ter i a l'arribada hi haurà també àpats sòlids, i que estaran oberts als acompanyants –a un preu simbòlic–. Els participants, que hauran de complir una sèrie de requisits en el material que portin com llums frontals i mantes tèrmiques a més dels habituals (casc, per exemple), rebran abans de la sortida un llibre de ruta amb el recorregut –no es coneixerà exactament fins la nit abans–, degudament senyalitzat. Tot i que el traçat presenta un desnivell acumulat negatiu (4.000), en tenir la sortida a més de 2.100 metres d'altitud, el perfil de la prova té més de 1.800 metres de desnivell positiu.

Logística i serveis

La peculiaritat de la prova i les seves característiques fan imprescindible una tasca logística darrere del sol fet de cobrir el recorregut de la llera del Ter en bicicleta. L'organització facilita autocars des de Torroella de Montgrí i Girona fins al punt de sortida. I també hi ha un servei de transport de la línia d'arribada a Girona. A la gola del Ter està previst que els primers participants ja hi siguin a partir de quarts de sis de la tarda, i l'entrega dels premis es farà a dos quarts de vuit, tot i que fins a mitjanit hi ha temps per cobrir el recorregut de les dues modalitats. A l'arribada hi haurà també els serveis bàsics habituals com fisioteràpia, dutxes, entrega d'obsequis de col·laboradors i patrocinadors, i un mallot de finisher per als participants del repte, a més de bar.

El ‘briefing', avui, i queden places per a la Mortals

Avui a les 7 de la tarda el centre comercial Wala serà l'escenari d'un briefing col·lectiu mitjançant el qual els participants podran conèixer els detalls de la prova i, a més, recollir el seu dorsal. Tenen temps de fer-ho fins divendres a les 7 del vespre o, com a màxim, el mateix dia de la prova a les oficines de Vallter 2000 a partir de les 5 de la matinada i fins 10 minuts abans de la sortida. També es podran recollir a Sarrià de Ter en el cas dels participants en la Mortals, modalitat que començarà a les 5 de la tarda del mateix dissabte i que completarà els últims 43 quilòmetres del recorregut. Per a aquesta darrera modalitat encara queden dorsals lliures –el límit també és de 150 participants–, així com encara està obert el període de captació de voluntaris que vulguin col·laborar en la logística de la prova al llarg de tot el seu recorregut; en especial, en els seus 11 punts d'avituallament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.