Més esport

Un dia menys amarg

Ciclisme. Greipel va batre Cavendish a l'esprint de Montpeller i va donar una alegria al Lotto. Impey, primer sud-africà líder al Tour de França

L'alemany Greipel no va donar cap opció a Mark Cavendish i es va adjudicar la sisena etapa, en què el Lotto va perdre un dels seus caps de files, Van den Broeck, arran de la caiguda de dimecres. Els ciclistes del Lotto van agafar les regnes en els últims metres i van permetre a Greipel rescabalar-se de la derrota que havia patit el dia abans contra un Cavendish, que tradicionalment li ha guanyat la partida. Però ahir no era el dia del velocista de l'Omega, que va caure a trenta quilòmetres de la meta, i es va trobar molt sol als carrers de Montpeller, sense els companys que a Marsella li havien aplanat el camí cap a la 24a victòria al Tour. L'eslovac Peter Sagan i l'alemany Marcel Kittel van completar les posicions d'honor. A la conclusió, Cavendish va acceptar la desfeta i va recordar que el dia abans ell havia sortit vencedor en el primer esprint massiu del Tour.

En principi, els velocistes queden citats per dimarts, ja que el traçat ho afavoreix. L'etapa d'avui, entre Montpeller i Albi 205 km compta amb quatre ports de poca dificultat, però que poden servir per dinamitar la cursa i afavorir que l'aventura dels agosarats arribi a bon port.

Un sud-africà de groc

Ahir el Tour va viure una jornada històrica, com a mínim a nivell anecdotari. El ciclista de l'Orica Daryl Impey es va convertir en el primer ciclista sud-africà que s'enfunda el mallot groc de líder. A l'arribada, el pilot es va trencar en dos i els primers disset que van creuar la línia de meta van obtenir cinc segons de diferència respecte a la resta de participants. Aquest marge és el que va permetre a Impey rellevar el seu company d'equip a l'Orica, Simon Gerrans, al capdavant dela classificació general.

6a etapa (176 km)
1r. A. Greipel (Lotto)
3h59:02
2n. P. Sagan (Cannondale)
m.t.
3r. M Kittel (Argos)
m.t.
4t. M. Cavendish (Omega)
m.t.
General
1r. Daryl Impey (Orica)
22h18:17
2n. Edvald Boasson Hagen (Sky)
a 3 seg.
3r.Simon Gerrans (Orica)
a 5 seg.
4t.Michael Albasini (Orica)
m.t.
5è. M. Kwiatkowski (Omega)
a 6 seg.
6è. Sylvain Chavanel (Omega)
m.t.
7è. Chris Froome (Sky)
a 8 seg.
8è.R. Porte (Sky)
m.t.
9è. N. Roche (Saxo)
a 14 seg.
29è. Joaquim Rodríguez (Katuixa)
a 33
30è. J.A. Flecha (Vacansoleil)
a 33
107è. Albert Losada (Katuixa)
a 16:42

Purito: “Em fa mal tot el cos”

Etapes pràcticament planes, curtes, amb vent com a company de viatge, són un niu de nervis per als corredors que lluiten per la general, i hi tenen més a perdre que a guanyar. El català Joaquim Rodríguez ho va patir en pròpia pell, ja que va caure durant el transcurs de la jornada d'ahir. Immediatament va poder enllaçar amb el pilot i no es va fer cap lesió important. Tot i això, a Montpeller, on es va presentar amb el braç esquerre embenat, va explicar l'incident. “Mai saps el que pot passar, estava ben col·locat al davant, m'he enganxat amb un BMC i he caigut.” I va afegir que esperava que la caiguda no passés de l'ensurt. Inusualment, al final de l'etapa, va fer corrons: “Em fa tant mal el cos que vull veure si és cert que amb això marxa el dolor de cames. Sóc anticoses d'aquestes, però quan la desesperació t'envolta... Certament he arribat força tocat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.