Més esport

Minimitzar les pèrdues és l'objectiu del dia

Ciclisme. Purito afronta avui una ‘crono' que ha de sacsejar la general del Tour i aclarir les veritables opcions dels principals favorits

En les grans voltes per etapes, tan important és rendir al màxim en el terreny més propici com no perdre una minutada en l'advers. El català Joaquim Rodríguez (Katuixa) n'és conscient i des que té possibilitats fermes de guanyar una cursa de tres setmanes s'ha esforçat per millorar el seu resultat en la contrarellotge. L'abril passat va fer un entrenament al túnel del vent de Silverstone –on normalment du a terme les seves proves l'equip Mercedes de fórmula 1– amb l'objectiu de perfeccionar la seva posició damunt de la bicicleta per tal d'obtenir el màxim rendiment.

Diferents referències

Avui, a partir de dos quarts de cinc, el de Parets tindrà l'oportunitat de demostrar el progrés en les cronometrades. Els 33 quilòmetres contrarellotge entre Avranches i Mont-Saint-Michel avaluaran la feina feta, però sobretot dictaminaran les seves opcions de cara a la general final. A partir d'aleshores podrà planificar l'estratègia a seguir en el segon bloc de la cursa, en què el pilot toparà amb el Mont-Ventoux i una explosiva setmana final, i també conèixer amb quins rivals haurà de bregar per posar els peus al podi. Purito no és un especialista en les cronometrades, però alguns dels seus rivals tampoc, com ara l'espanyol Alberto Contador. Així que les referències, avui, s'hauran de prendre en diferents nivells.

L'exciclista català i mànager de Joaquim Rodríguez, Àngel Edo, considera que el vallesà ha millorat força en les cronometrades, encara que la d'avui no s'adapta gaire a les seves condicions. “És més fumuda perquè és força plana i, en canvi, la segona [etapa 17] és millor per a ell”, va afirmar. Edo assegura que s'ha de ser prudent, però que si es troba còmode i avui les coses li rutllen “en sortirà reforçat”.

L'excorredor constata la dedicació de Purito per millorar el seu taló d'Aquil·les. “Últimament ha passat moltes hores damunt d'una bici de contrarellotge per millorar la posició i el rendiment, una cosa que no ha fet durant molts anys. De tota manera, ha de millorar en la cronometrada, però no pot perdre explosivitat, que és la seva arma més poderosa”, va sentenciar Edo, que avisa que Purito és un ciclista molt fiable de cara a l'última setmana de la ronda del centenari.

D'altra banda, Joaquim Rodríguez, que va inspeccionar in situ el traçat de la contrarellotge d'avui, prediu: “Serà una etapa dura, exigent i tècnica, especialment en la primera part del traçat. De fet, en els primers 15 quilòmetres hi ha moltes pujades i baixades. La segona part és més plana i el més important serà l'aerodinàmica.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Entre el públic

 
OPINIÓ

Resposta a Benjamí Pons

ENCAPÇALA LA MOCIÓ DE CENSURA A LA FCP
 
 

Una altra lliga catalana

Girona
 

Sylvain Francisco, el del Manresa

KAUNAS (LITUÀNIA)
 

Una estrena amb recels

Girona
 

Bregats en decepcions

Girona
 

El peatge d’un estadi obsolet