Més esport

Mullera triomfa en l'estatal

Atletisme. Va revalidar el títol en els 3.000 m obstacles i té tots els números per ser seleccionat per anar al mundial de Moscou. Mechaal s'estrena amb el quart lloc en els 1.500 m

Àngel Mullera (Lloret) va revalidar el títol del campionat d'Espanya de 3.000 m obstacles en una cursa en què Abdelaziz Merzougui (FC Barcelona), que també era un dels favorits, va tenir una caiguda i es va veure obligat a abandonar. L'atleta de Lloret de Mar té ara tots els números perquè el seleccionador espanyol el triï per viatjar al mundial de Moscou. Mullera va fer un temps de 8:29.61 i no va tenir problemes per aconseguir la victòria. A la meitat de l'última volta va llançar un atac a Roberto Alaiz i ja va encarar la recta d'arribada amb una distància insalvable per als seus rivals. La nota negativa va ser la retirada de Merzougui, que tenia la millor marca de l'any entre tots els participants (8:22.68).

Adel Mechaal (AA Palamós) va aconseguir un quart lloc en els 1.500 m i no va poder certificar la classificació per al mundial, per al qual ja tenia la mínima B. L'atleta empordanès corria el seu primer campionat d'Espanya –va aconseguir la nacionalitat fa uns mesos– i estava obligat a guanyar la cursa per viatjar a Moscou

L'altre gran protagonista de l'atletisme català va ser Estela Garcia (València Terra i Mar), que va reivindicar-se com a millor velocista de l'Estat espanyol amb la victòria en els 200 m, l'endemà d'haver guanyat també en els 100 m. Feia set anys que cap atleta aconseguia aquest doblet en el campionat d'Espanya. L'última que ho va aconseguir va ser Belén Recio, que ahir va acabar segona a més de mig segon del temps de la catalana, que va completar la prova en 23.90. Plácida Azahara Martínez (FC Barcelona) va acabar cinquena en la mateixa prova (24.91)

La mala notícia del dia va ser la lesió de Jackson Quiñónez (FC Barcelona) en la segona sèrie dels 110 metres tanques. L'atleta de Lleida d'origen equatorià no només no va poder defensar el títol de campió d'Espanya sinó que tampoc no va poder segellar la classificació per al mundial de Moscou. “He sentit una molèstia a l'isquiotibial i he hagut de parar”, va explicar Quiñónez, que ja es va perdre l'última edició del mundial, a Daegu.

Alejandro García (AA Catalunya) va acabar tercer en els 800 m, amb un temps d'1:49.43. Sergio Ruiz (JA Sabadell) es va endur la plata en els 200 m, especialitat en què té el rècord d'Espanya, amb un temps de 20.86 que només va ser superat per Bruno Hortelano (20.58). Alejandro Rodríguez (AA Catalunya) era un dels favorits en els 800 m, en els quals va acabar finalment tercer (1:49.43).

Una altra medalla catalana va ser la de bronze de Pedro José Martín (FC Barcelona) en martell, amb un llançament de 65,54 metres. Victòria Sauleda (ISS L'Hospitalet) va acabar a cinc mil·lèsimes del podi en els 800 m (2:09.06). Laura Ginés (Scorpio) va guanyar la plata en heptatló (5.261) i Judit Pla (Santutxu) va ser subcampiona en els 5000 m.

Bronze de Tamara del Río en l'heptatló

Tamara del Río (AA Catalunya) va guanyar la medalla de bronze en l'heptatló amb 5053 punts, la seva millor marca de la temporada. L'atleta de Mont-ras és la gran dominadora de la disciplina a nivell català i ha estat dos cops campiona absoluta a l'aire lliure, tres promesa i dos júnior; i en pista coberta quatre cops en categoria absoluta i també tres promesa i dos júnior. Estefania Fortes va ser proclamada campiona d'Espanya i Laura Ginés va ser segona.