Més esport

Neguit en una setmana clau per als Jocs

Els alcaldes de les ciutats seu dels Jocs reclamen 15 milions a l'Estat

Ballesteros sosté que es podran celebrar

Dijous es reunirà el comitè internacional

Tarragona 2017 serà avaluada dijous pel comitè internacional

Unitat i cop de força és el que va voler simbolitzar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb l'acte de suport als Jocs del Mediterrani del 2017 que va convocar ahir, acompanyat pels quinze alcaldes dels municipis que en seran seu, per representants de consells comarcals i de les diputacions de Tarragona i Barcelona, pel delegat del govern català i pel president de la Cambra de Comerç. I ho va fer en la que ell mateix va definir com “una setmana crucial” per a aquest esdeveniment: per una banda, perquè avui mateix comença el debat sobre el pressupost general de l'Estat al Congrés, i per l'altra, perquè dijous el comitè organitzador de Tarragona 2017 es desplaçarà a Pescara (Itàlia), on el Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani (CIJM) farà una avaluació de seguiment del projecte.

Els agents implicats en els Jocs que van assistir a la trobada van signar un manifest per instar el govern espanyol a incloure en el pressupost del 2016 una partida de 15 milions d'euros, que de moment no ha estat prevista. Han de servir per rehabilitar el camp del Nàstic, adequar la pista d'atletisme de Campclar i construir un centre aquàtic. “Si no hi ha aquests diners, no em puc permetre pensar que no seran possibles els Jocs. L'únic escenari que em plantejo és que els diners hi siguin. Crec que l'Estat no dirà que no”, va dir Ballesteros, que també va ironitzar: “Sóc optimista per naturalesa.” Va recordar que el govern espanyol havia aportat una carta de garanties financeres, aprovada pel Consell de Ministres, per a la celebració de la cita esportiva, i que “l'únic pla” que preveu és que finalment acabi aprovant aquesta partida de 15 milions. Per ell, no hi ha cap dubte que s'acabaran celebrant.

Ballesteros va agrair l'ampli consens polític i institucional: “És un territori ben travat, estructurat, entusiasmat i motivat en un esdeveniment que ens implica a tots.”

El pressupost d'inversions per a Tarragona 2017 és de 50 milions d'euros, dels quals ja hi ha hagut aportacions públiques: de la Generalitat (gairebé 13 milions per a la construcció del Palau d'Esports), les diputacions de Tarragona (8,6 milions per a la reforma i millora dels equipaments esportius dels municipis que seran seu) i Barcelona (450.000 euros per millorar equipaments a Castelldefels i Barcelona), i de l'Ajuntament de la ciutat (12 milions per a la urbanització de l'Anella Mediterrània).

Pel delegat del govern, Quim Nin, els assistents a l'acte d'ahir no hi anaven amb el cap cot: “No venim a pidolar, sinó que aquest acte constata la suma de totes les voluntats territorials.” Nin es va preguntar: “Quina paraula no entenen al govern de l'Estat? Jocs? Esportius? O Mediterranis?” “Qui pot dubtar que no s'organitzaran uns bons jocs”, va reblar.

També van manifestar el seu suport Josep Cruset, vicepresident de la Diputació de Tarragona, i Josep Salom, de la Diputació de Barcelona, que van remarcar la voluntat de “garantir amb tota contundència” la celebració dels Jocs i la intenció d'invertir en cites esportives que “tenen incidència en el territori”, segons Salom, que va recordar que dues ciutats de la seva demarcació, Barcelona i Castelldefels, en seran seu.

El comitè internacional, que dijous es reunirà a Itàlia, farà una avaluació del projecte a Tarragona: “És una reunió important, perquè necessitem tenir concrecions, i l'única que ens falta és la de l'Estat”, va reiterar Ballesteros. Quan se li va preguntar què suposaria una renúncia als Jocs, va dir: “No és una hipòtesi que ens plantegem.”

No vull creure que hi hagi més motius que l'econòmic perquè l'Estat no hagi donat encara els diners
Josep Fèlix Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA
L'únic escenari que em plantejo és que els diners hi siguin. No em puc permetre imaginar que els Jocs no seran possibles

El PP de Tarragona se'n va avui a Madrid

El diputat al Congrés per Tarragona Alejandro Fernández s'entrevistarà avui amb el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, a Madrid, per obtenir suport per als Jocs i reclamar “tota la inversió possible”, tot i que, segons ell, també “és evident que s'han de millorar molts aspectes de l'organització”. El diputat popular demanarà al màxim responsable de l'esport espanyol que es fixi una altra cita a Madrid amb la presència de l'alcalde de Tarragona, però també per “millorar les relacions entre l'alcalde Ballesteros i el CSD”. Sembla que les desavinences entre Ballesteros i Cardenal es van agreujar quan el primer va decidir marxar d'una reunió –convocada a Madrid– amb Cardenal perquè va considerar que aquest l'havia fet esperar massa estona. Ahir Ballesteros va treure importància a l'assumpte: “Si s'ha sentit ofès, li demanaré disculpes, però vostès creuen que em porto malament amb ningú?”, va etzibar. D'altra banda, el diputat del PP diu que està assabentat “de la preocupació existent en el CSD per la manca de capacitat de Tarragona 2017 per aconseguir patrocinadors privats, desaprofitant així les enormes possibilitats que donen les bonificacions del govern espanyol”. Per contra, Ballesteros va destacar ahir el bon ritme dels patrocinis i va anunciar que se n'han signat “sis o set de nous”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia