JUGA I CALLA

MARTÍ AYATS

Maradona va en contra direcció

Maradona ha decidit anar en direcció prohibida i pel carril contrari després de la classificació de l'Argentina per al mundial de Sud-àfrica. Com no podia ser d'altra manera tractant-se de qui és. Si es revisa la fase de classificació de l'albiceleste només es pot treure una conclusió: encara està tot per fer. L'equip necessita una organització tàctica definida, tenir els conceptes clars i crear un grup que s'impliqui, cohesionat. Només així es resoldrà el problema que mortifica els aficionats: el rendiment de Messi. Per tant, el que tocava per part del seleccionador argentí i els seus col·laboradors era reconèixer les errades, ser humils i posar-se a treballar en tots aquests aspectes. Però no. Pocs segons després de certificar la classificació a l'estadi Centenario de Montevideo, Maradona va començar a executar la venjança contra els seus crítics, que va tenir el punt culminant amb el menyspreu groller en la roda de premsa posterior. Maradona en estat pur. Aquesta visceralitat, però, li pot costar molt cara. Perquè igual que al llarg de la seva trajectòria ha aconseguit adhesions indestructibles i el seu populisme li ha atorgat milers de seguidors, també s'ha forjat grans i poderosos enemics. I un d'ells acaba de treure la poteta un altre cop després dels exabruptes de Maradona. És Joseph Blatter, el president de la FIFA, el màxim organisme internacional regulador del futbol. La reacció ha estat immediata: la FIFA ha obert un expedient disciplinari al tècnic argentí per les seves declaracions. Ara només falta saber quin serà l'abast de la sanció.

Maradona sempre ha estat un element incòmode per a la federació internacional de futbol, ja que ha liderat moltes reivindicacions dels futbolistes. Algunes amb molt de sentit, però que moltes vegades quedaven en segon terme, eclipsades per les seves formes i la seva personalitat desbocada. En una de les múltiples enganxades que han tingut, aquesta després que Blatter afirmés que els futbolistes eren els esclaus del segle XXI (en referència al cas de Cristiano Ronaldo), Maradona va afirmar: «Els futbolistes no són esclaus del segle XXI, com ha dit Blatter. L'esclau és ell, perquè sense ell els futbolistes continuaran jugant, però sense els futbolistes ell no és ningú. Ell no sap el que sent un futbolista perquè mai ha llançat un penal. Ni tan sols ha llançat un córner.»

La penúltima confrontació entre el dos contendents ha començat, amb el mundial en l'horitzó i no sembla gaire difícil endevinar qui tindrà l'última paraula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.