Motor

Cinc a primera fila

Motociclisme. GP d'Itàlia. Pedrosa (Moto GP), Pol (Moto 2) i Maverick (Moto 3) fan la posició preferent, amb Márquez rere el de Granollers i Àlex Rins, tercer en la categoria petita

Magnífic dissabte ahir sota el sol de la Toscana, el millor fins ara pel motociclisme del país en aquesta temporada, amb tres posicions preferents i cinc pilots que avui sortiran des de la primera fila. En qualsevol cas, és el diumenge que compten els resultats, i acostar-se al botí assolit serà enormement complicat, fregant l'impossible.

Cursa llarga

Ho va recordar Lorenzo i és una veritat com un temple: les curses a Mugello es fan molt llargues. Per l'extrema dificultat del traçat i per l'habitual sol i altes temperatures que amaneixen el dia.

A Moto GP, si bé un problema mecànic va impedir a Lorenzo completar l'última volta –marcava temps de pole en els dos primers parcials– facilitant així el millor temps de Pedrosa –fent miques l'anterior rècord d'1:48.034–, el ritme del mallorquí és clarament el bo. Especialment impactant la tercera sessió, amb 12 voltes en 1:47 i amb una temperatura d'asfalt de 32 graus –a la qualificació ja era de 46–. Dani no està lluny, però sí Stoner, que, contràriament al que és habitual en ell, va completar 24 voltes en l'entrenament oficial perquè, amb la goma dura, la de cursa, no hi havia manera que fes temps. Gran Aleix Espargaró, el més ràpid de les CRT i a menys de mig segon de Bautista.

A Moto 2, resposta sobrenatural de Pol Espargaró, que després de ser atropellat al matí per Zarco –el francès va admetre la culpa i va disculpar-se amb el català– va tornar a imposar el seu excel·lent ritme de tot el cap de setmana per acabar marcant el millor temps per davant d'un, com sempre, constant i ràpid Márquez. Bé Tito Rabat i, de nou, decebedor resultat d'Elias.

Viñales, ‘pole' amb ritme

Quan a Moto 3, brutal últim sector de l'empordanès Maverick Viñales, que perdia 0,106 respecte a Cortese en el tercer i a qui va superar de 0,421 segons. El rosinc va completar així uns grans entrenaments, amb ritme. Igual que Rins, cada dia més madur.

Pol, lesionat, i Zarco, sancionat

Encara quedaven 35 minuts per acabar l'últim entrenament lliure de Moto 2 quan Pol Espargaró era arrossegat per Johann Zarco al final de la inacabable recta principal, al mig del complicadíssim revolt de San Donato. Del tot passat, Zarco va entrar per l'interior emportant-se el pilot de Granollers. Pol va poder fer la qualificació, però va fer-ho amb una distensió al lligament del turmell dret, que ja es va lesionar a Montmeló. Zarco, tercer als oficials, va ser sancionat amb 15 llocs de penalització a la graella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.