sempre guanyen els mateixos

frederic porta

Alcorcón o el canvi d'estratègia

Arriba l'Alcorcón i els neogal·làctics s'encasten contra la paret. Sinistre total. Fa dies que tot és tomba i gira, acumulació d'ultimàtums al tècnic Crusoe i sostingut terratrèmol blanc. Això no figurava en el guió triomfal de la comèdia. Just abans de la catàstrofe, els assessors de l'ésser superior palesaven el canvi d'estratègia. Florentino fa un cop violent de volant: l'equip està en procés de formació i és possible que acabi la temporada sense títols. Sorpresa, s'ha acabat gallejar i tirar de beta, així de demolidor resulta el ridícul. Aquelles multitudinàries presentacions, aquella ostentació de talonari en temps difícils, la col·lecció de cromos sense aconseguir equip, estil ni nord, paga un preu ràpid i obliga que hi hagi falsa modèstia on hi havia desmesura. El Madrid es disfressa ara de xai. El torneig setze anys menyspreat i avui valuós per formar el triplet envejat despulla carències de caràcter, compromís i afany, els forats que mai voldria reconèixer una entitat creadora de la seva mitologia i èpica oficial a partir d'aquests valors, avui desapareguts.

I en el Waterloo, detalls narcisistes impropis de qualsevol multinacional que vol funcionar amb la precisió pròpia dels rellotges suïssos: l'absència de Sergio Ramos perquè tothom bada resulta de jutjat de guàrdia. No passaria ni en un tercera regional. Allà, segur, algú se'n cuidaria per amor al club i cura del detall. Com el protagonisme frívol de Guti i la retòrica buida de Valdano, extrems sorollosos que resten i només aporten confusió. Aquest canvi d'estratègia presidencial davant d'uns mitjans de comunicació depredadors, duríssims en l'exigència i la crítica, impacients en el seu fanatisme, no fa altra cosa que afavorir el plantejament blaugrana per pura comparativa. El neguit i la improvisació contra la professionalitat. La fal·lera personal de l'empresari d'èxit entestat a corregir la primera taca en contraposició amb el projecte consagrat resulta tan gràfic com aquell conte d'asseure's a veure passar el cadàver de l'enemic. L'autoexigència del Madrid és tan extrema, urgent i suïcida que treballa al servei del Barça. Íntimament, ho saben i l'Alcorcón, fent història en majúscula, ha accelerat el procés d'histèria, fruit d'anys a la recerca del temps i l'imperi perdut.

0 PARLANT DE REFORÇOS No hi ha lliga, doncs a parlar de reforços... Ara s'ha d'aconseguir Robinho traspassat? Per força? No havíem quedat que la millor opció era un tast en forma de cessió? No és ja una qüestió de preu, sinó de les característiques del personatge, encara sota sospita de poc centrat. Ja sabem que el seu fitxatge és retòrica preelectoral, però tampoc cal buidar la caixa abans de plegar. I la mateixa reflexió val per a Cesc. Tothom sap que acabarà al Barça. Per tant, no cal vendre l'estadi només pel desig de robar l'as a Sandro Rossell.
PASSADA DE GUARDIOLA L'home no calla i quan toca, té algun cop d'aquells defensius que li acaben donant un punt d'atac, sense necessitat de tòrcer el gest ni alterar el to de veu. Aquesta setmana, Pep Guardiola n'ha guanyat un d'aquests: ell no ha badat boca en petició de reforços, consti en acta. Per tant, serà iniciativa de Txiki o sarau organitzat per la junta. I davant una altra desmarcada de l'entrenador, ha de sortir Begiristain a fer marxa enrere, a representar unitat de criteri i farfolla per quedar bé.
NI LÍDER, NI MÀRTIR No necessitem ni un líder ni un màrtir. Ni a Catalunya tampoc li cal un president del Barça que tingui opinió sobre qualsevol tema d'actualitat política. Ara que, amb l'última remodelació de l'escanyolida junta directiva, queda encara més palesa la intenció de crear un pinyol ben compacte de continuistes, cal dirigir el club, esquivar polèmiques i evitar aquesta deriva creixent consistent a posar els peus a tots els tolls i bassals. Però ja és massa tard per demanar això de situar el club davant dels egos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.