l'ENDEMÀ DE LA FIRA

JOAN MARTÍ

Una setmana de bones notícies

Aquests últims dies hem gaudit amb bones notícies esportives. En el bàsquet, per exemple, el Barça va igualar el rècord de triples en l'ACB amb 18 en un sol partit i és clar que ha tornat a bastir un projecte molt solvent amb el qual aspira a conquerir la seva segona copa d'Europa. I que hi aspiri veritablement ja és molt, perquè, sense anar més lluny, l'any passat va tenir molt de mèrit que arribés a la final a quatre, però ningú no creia que la pogués guanyar. En el pla futbolístic, al marge que Txigrinski no anirà al mundial, s'ha de felicitar l'argentí Gabi Milito, que després de 18 mesos va jugar dimecres una partidet de costellada i es va tornar a sentir futbolista, com diu el tòpic. Hi ha jugadors que prefereixen una partida virtual en la consola o mil abans que jugar un partit de futbol, o almenys en fan tota la cara, i no parlo del Barça actual, però Milito és d'aquells que surt a mossegar fins i tot en els partits de solters contra casats. Es tracta d'un referent al vestidor, un líder emocional, un jugador compromès. Fins i tot es va témer que no pogués jugar mai més. Encara li falta molt per al futbol d'alt nivell i ara cal tenir una mica més de paciència. Tant de bo Milito sigui com un fitxatge del mercat d'hivern i el puguem aprofitar en el tram final de totes les competicions. Arriba en un moment en què hi ha dubtes sobre el rendiment de Márquez, un home de qualitat contrastada que s'ha de posar en forma, i també sobre Txigrinski, de qui hi ha dubtes més transcendentals, perquè s'hi afegeix el desconeixement anterior.

També és positiu que comencin les competicions europees d'hoquei sobre patins amb un bon grapat de conjunts catalans, encara que trobar la informació a internet, fins i tot en les pàgines oficials, semblava fins dimecres un esport d'aventura o una gimcana. El Reus defensa el títol i el Barça, l'equip que atresora mes ceptres de la màxima competició, mirarà d'arrabassar-l'hi, amb el permís del Noia, del Vic i del Mataró, que enguany milita en la primera divisió estatal i tindrà el premi d'enfrontar-se amb els millors del continent. També hi serà el Lloret, que després de perdre a casa la final de la CERS i d'haver-se d'empassar saliva, recull ara el premi a la seva trajectòria europea. En total, sis dels setze conjunts que hi participen són catalans. En la CERS hi seran el Vilanova, l'Igualada i el Blanes. És una altra demostració del potencial de l'hoquei sobre patins català, que des de fa anys és, sens dubte, el millor del món, com ho constaten els títols que obté la selecció estatal formada íntegrament per jugadors del Principat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.