JUGAR DE CINE

IMMA MERINO

Santi Núñez, jugador del Madrid

A la sobretaula havíem parlat de la maneta de Thierry Henry. Vam convenir que són coses del futbol, de la condició humana: l'instint de posar-hi la mà, el sentiment de culpabilitat posterior d'Henry, que no va existir en el cas de Maradona quan va fer aquell gol contra Anglaterra, l'error que pot tenir qualsevol àrbitre i la resistència dels organismes futbolístics (dóna tant de joc la polèmica arbitral) a servir-se de noves tecnologies elementals. Consideracions que intentaven ser raonables i que, de fet, són força òbvies. Després de la sobretaula, amb cert ensopiment, vaig encendre la tele i fent zàping vaig ensopegar a TVE amb un estrany partit entre el València i un Real Madrid en què, a més de l'incombustible Raúl, encara hi jugaven Beckham, Zidane, Ronaldo i altres galàctics. No era estrany per això, perquè podia ser un partit d'anys enrere, tot i que em semblava rar que el repetissin un dissabte a la tarda, sinó perquè en aquell Madrid hi jugava un tal Santiago Núñez, que havent sortit esperitat com a suplent, feia una entrada brutal fora de temps que li costava l'expulsió. En el muntatge també hi jugava un altre intrús, del qual no recordo el nom, que marcava in extremis el gol de la victòria del Madrid, que no havia merescut guanyar, però que ho feia d'una manera que no era rara. Santi Núñez s'assabentava del triomf mentre conduïa un cotxe esportiu amb el qual va arribar a un bar de moda on es va consolar prenent una copa i amb una dona que li demanava una exclusiva. Em vaig adonar que era una ficció convencional sobre un personatge que, havent complert el somni de jugar al Madrid, era assetjat per les temptacions que se li presenten a un futbolista d'èxit.

A la primera de les interminables mitges parts, vaig llegir a El Punt que el títol del film és Goal 2 i que, tot i ser una producció anglesa, l'havia dirigit el català Jaume Collet-Serra, aquest noi de qui diuen que ha triomfat a Hollywood i que fa poc va estrenar el film de terror La huerfana. Tenint temps de buscar informació a internet, vaig saber que era la segona part d'un film protagonitzat pel mateix personatge, un mexicà que revela el seu talent futbolístic jugant al Newcastle. Al final de Goal 2, el Madrid disputa una hipotètica final de la copa d'Europa contra l'Arsenal, amb el qual encara jugava Henry, que marca el segon gol del seu equip, però que no pot evitar la remuntada liderada per Núñez que acaba amb el tercer gol dels blancs marcat per Beckham de falta directa. Els faltava Santi Núñez el dia de l'Alcorcón?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.