TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Millor 2010

Tot està fet, però ara per ara tot està per fer. Com s'han de motivar uns jugadors que han guanyat sis títols de sis possibles? Quins són els reptes que s'han de marcar? Quins estímuls han de rebre?

Tots, absolutament tots els jugadors del Barça són professionals autoexigents, que s'ho creuen, que lluiten en cada partit com s'hi fos el primer, que creuen en un projecte i en una filosofia de joc i, sobretot, que creuen en un club i els seus colors ja que la columna vertebral es basa en jugadors de casa que han mamat des de ben petits el que representa ser d'aquest club. Tot el contrari del que està fent el Madrid, que construeix el seu projecte esportiu en direcció contrària del que està fent el Barça, és a dir, un projecte molt a curt termini, resultadista i multimilionari. El Madrid no forma i no crea futures estrelles, les fitxa quan ja ho són, no creu en les categories inferiors, més aviat el molesten.

A partir d'ara, comença el més difícil per als jugadors i per a l'equip tècnic, continuar una temporada després de la perfecció de l'anterior. Sens dubte, la clau de tot estarà en la saviesa de Pep Guardiola, que ha sabut unir la plantilla com mai. Des que Guardiola és entrenador del Barça no s'ha filtrat mai a l'exterior ni un sol drap brut del vestidor i segur que n'hi hagut més d'un. Però això és la solidesa d'un grup, sempre hi ha l'equip abans que les individualitats, el més important és el col·lectiu, i això Guardiola ho ha sabut fer com ningú, ha sabut blindar el vestidor de qualsevol interferència interna i externa, fins i tot l'ha blindat de les tensions provocades per les constants sortides de to del president Joan Laporta i de bona part de la seva junta directiva, i això encara té més mèrit.

En qualsevol cas, l'any 2010 es presenta ple de reptes i dificultats. De moment, la situació de l'equip en la lliga, la copa i la Champions està ben encarada i en cap cas el cos tècnic vol que s'abaixi la guàrdia. El millor símptoma que el 2010 comença amb bon peu és que algunes de les estrelles del vestidor blaugrana s'han incorporat als entrenaments abans que s'acabessin les seves vacances. Quin millor indicador que aquest per veure que els jugadors arriben a l'any nou amb més motivació que abans?

Tots els títols que s'aconsegueixin aquesta temporada tindran més mèrit que els mateixos aconseguits la temporada anterior. Tot està per fer, però les coses, a hores d'ara no pinten gens malament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.