LA PRÒRROGA DE LEB OR

El desgast dels viatges (II)

La setmana passada vaig començar a parlar dels criteris que tenen molts clubs de la LEB a l'hora de planificar els viatges. Avui comentaré alguna cosa més sobre aquest tema. La temporada passada, quan jugava a Los Barrios, el viatge a Tenerife va ser dels que no s'obliden. Els vols des de Sevilla, Màlaga i Jerez eren molt cars, de manera que la millor opció era agafar un vol Madrid-Tenerife a les 6 del matí de dijous. Tenint en compte que el trajecte Los Barrios-Madrid en bus es fa en cinc hores, vam sortir de Los Barrios a les 12 de la nit, i vam intentar dormir a l'autocar i després a l'avió. Un cop a Tenerife, cadascú procura descansar una mica, ja sigui al matí o a la tarda, però no és fàcil, ja que el desordre horari és notori. Malgrat això, un ha d'estar a punt per a l'entrenament programat a les set de la tarda. Després de sopar ja es pot descansar millor per estar en perfectes condicions per al partit de l'endemà al vespre, tot i que l'aventura no va començar de la millor manera per a aquest fi. Curiosament, aquest desplaçament va acabar amb victòria, però el més habitual és que hi hagi un desgast que no permeti a l'equip rendir a un bon nivell. Ja comentava la setmana passada que els costos d'un viatge no només són econòmics. Aquest és el cas del Bàsquet Mallorca, que sol viatjar, evidentment en avió, el mateix dia de partit, ja que d'aquesta manera l'equip només passa una nit a l'hotel –la posterior al partit– i el club té menys despeses. Fins aquí, res a dir. La temporada passada va haver-hi dos desplaçaments en què per arribar a l'hora de dinar a l'hotel i amb prou temps per descansar van haver d'agafar el vol de quarts de set del matí. Això va suposar que la majoria de jugadors s'haguessin d'aixecar cap a les cinc de la matinada. Tot i fer una llarga migdiada, sé de primera mà que les condicions amb què van arribar al partit a les 9 de la nit no eren les idònies. Els resultats d'aquests partits van ser 102-75 a Burgos i 100-65 a Los Barrios. És a dir, l'equip no va ser gens competitiu. Tenint en compte que el Mallorca sempre va oferir un bon nivell fora de casa, no hagués estat millor fer un esforç i viatjar el dia abans per afrontar el partit en millors condicions? Sobretot, després de l'experiència del primer d'aquests desplaçaments. Potser el final hauria estat diferent.

FI DE LA PRIMERA VOLTA. Un cop acabada la primera volta sembla clar que hi ha tres equips per sobre de la resta. El Melilla, el Menorca i el CAI estan a dalt de tot de la classificació i han estat els més regulars, encadenant llargues ratxes de victòries. Just al darrere hi ha equips com ara La Laguna, el Sant Josep de Girona i el Breogán, que han estat a un bon nivell però no han pogut mantenir el ritme dels tres primers i han estat més irregulars. Per baix, sembla que al Vigo li costarà molt sortir-se'n –recordem que va fer menys de dues setmanes de pretemporada–. El Tenerife es va refer del mal inici, mentre que el Clínicas Rincón, el Palència i el Tarragona probablement patiran al final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.