TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Renovació?

El més complicat que té per fer Pep Guardiola ja no és repetir o acostar-se als títols guanyats de la temporada passada, sinó saber renovar l'equip per no morir d'èxit. Tots tenim al cap el que va passar en el seu moment amb en Ronaldinho, que pràcticament el vam regalar al Milan; el Barça no va fer gens de calaix pel que va ser el millor jugador del món.

És per això que val la pena preguntar-se: en quin moment un club com el Barça o el Madrid s'ha de despendre d'alguna de les seves estrelles?, quin és el moment per vendre un crack mundial?, un jugador de primer nivell s'ha de vendre quan encara està en el seu millor moment o quan ja va de baixa (el preu que es pot demanar varia substancialment)?, quins jugadors ha de mantenir Guardiola i quins no? En definitiva, com s'ha de renovar un equip que ho ha guanyat tot? Són interrogants molt difícils de respondre però són claus i decisius per encarrilar el futur de l'equip i per renovar-lo des de l'èxit.

Però el que més tranquil·litat i orgull provoca és el planter del Barça, que funciona i funciona bé, i que no para d'oferir al primer equip bons jugadors que en qualsevol moment poden fer el salt a la primera divisió. Professionals tan joves com Dos Santos o Thiago mostren formes per ser grans futbolistes. La saviesa de Pep Guardiola serà la que decideixi quan i en quin moment s'haurà de produir aquest pas.

Dels nous fixatges fets per Guardiola, sens dubte un dels més significatius ha estat el de Txigrinski, un jugador amb certs problemes d'adaptació al joc del Barça i que va ser clarament xiulat pels aficionats en el partit d'anada de la copa del Rei entre el Barça i el Sevilla. Uns xiulets molt criticats per Johan Cruyff en el seu article setmanal «Si l'afició vol que Guardiola es quedi al Barça, millor que no xiulin des del primer moment un jugador que ell ha cregut que és necessari». Dubto molt que el mateix Guardiola comparteixi aquest argument pel que té de xantatge.

Jo no sóc partidari de xiular un jugador com Txigrinski, però només faltaria que algú pugui coartar la llibertat dels aficionats amb l'argument que potser Guardiola s'enfada i no renova. Quina argumentació més pobra. La gent ha de ser lliure per poder expressar amb total llibertat, només faltaria.

Fóra bo, però, que entre tots s'ajudés el jugador ucraïnès per donar-li més confiança i seguretat en el seu joc. Estic convençut que Pep Guardiola no es va equivocar quan va plantejar el seu fixatge, cal temps i paciència, és el millor per al jugador però també per al mateix equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.