ARRAN DE TERRA

MARC BATALLER

Robinho, un geni díscol

Robson de Souza, conegut popularment com Robinho, va ser un dels noms que va sonar més per reforçar el Barça durant el mercat d'hivern, però l'operació no va arribar a bon port. Robinho no estava content al Manchester City i, al final, ha anat cedit al Santos brasiler, l'equip en què es va formar. L'objectiu de Robinho és posar-se en forma per poder jugar el mundial de Sud-àfrica amb el Brasil. Aquests mesos estem veient molts moviments de jugadors que deixen el seu club en què són suplents i canvien d'aires per intentar tenir més minuts i ser en el mundial amb la seva selecció –l'holandès Van Nistelrooy, del Madrid a l'Hamburg, i el portuguès Thiago, del Juventus a l'Atlético de Madrid, serien només dos exemples–. Robinho s'ha afegit a aquest carro. No ha pogut fer-ho amb el Barça, doncs ha tornat al Brasil. La posició de Robinho és comprensible, perquè per als brasilers la selecció és el més important de la seva vida futbolística i, si no, que li ho preguntin a Ronaldinho que, de cop i volta, s'ha tornat a posar les piles i ja hi ha veus que demanen que Dunga el convoqui.

Pel que fa al Barça, crec que va encertar en no fitxar Robinho. Ara s'especula amb la possibilitat que aquesta cessió al Santos sigui només un pont perquè Robinho pugui aterrar l'any vinent al Camp Nou. Confio que això només siguin rumors i que no es confirmin mai. Ningú no dubta de la qualitat de Robinho. Va demostrar-ho amb el Madrid i, a comptagotes, amb el Manchester City. Quan té el cap centrat, és un jugador desequilibrant per banda i les seves bicicletes –a vegades s'hi recrea massa– són un malson per als defenses. El seu perfil com a jugador encaixaria amb el sistema del Barça, amb extrems oberts que arriben fins a la línia de fons. El problema és que el seu perfil com a persona potser provocaria més d'un maldecap al vestidor i a Pep Guardiola. Robinho és un jugador díscol i indisciplinat. Geni i figura. Qui no recorda la manera com va forçar la seva sortida del Bernabéu amb estirabots per un cantó i l'altre? El Manchester City va acabar pagant uns 42 milions d'euros per un jugador que mai ha acabat de triomfar.

El Barça té clar que vol reforçar la banda esquerra la temporada vinent i, sincerament, el candidat número u hauria de ser David Silva, del València. L'altra aposta és Ribéry, però tot semblar indicar que el francès ja ho té tot lligat i ben lligat amb el Real Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.