L'OBSCUR DEL RETRAT

La nova afició

S'està produint un fenomen nou en el món dels aficionats que segueixen el futbol, l'aparició de gent que fins ara estava més amatent i seguia altres esports, i d'una manera significativa la presència de persones del sexe femení. El fet cal atribuir-lo al Barça i a la seva manera d'entendre i mostrar el joc que genera partit rere partit. En el primer cas de nous seguidors té una certa lògica, qui estima l'esport se sent fascinat pel joc col·lectiu blaugrana i ara l'equip de Guardiola fa més comprensible allò tan amanit d'espectacle esportiu.

En el segon cas, el públic femení, és evident la notòria presència de nenes, noies i dones en general a l'estadi, però encara crida més l'atenció la seva presència en cafès, bars, penyes i llocs on els televisors atrauen com mosques a la mel els aficionats que a través de la pantalla petita s'encisen amb el joc dels cracks culers. Un fenomen que es dóna arreu del món. Només cal recordar la final del mundial de clubs i la varietat de seguidors i seguidores que hi havia.

Seria bo aprofitar de veritat aquest moment tan especial. El futbol agrada més al món esportiu més divers i al sexe femení per la seva bellesa estètica i conceptual. Joc d'equip, solidari i cercant el gol. Caldria, doncs, estar amatents a tallar d'arrel tots aquells brots de violència que fan mal per expandir-lo encara més.

Ah! I cal no oblidar el futbol femení per entrar en el món esportiu nord-americà, com ha passat a Alemanya. Plantejant-se'l seriosament, fer-lo estudiar per la gent més experta: el temps dels partits, les dimensions del terreny de joc, el pes de la pilota, etcètera, per convertir-lo com el futbol més clàssic, en un dels pocs esports en què tothom, sigui com sigui físicament, pugui ser-ne un practicant de debò. És universal per ser senzill en tot. El Barça de Guardiola és el camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.