NOMS PROPIS

XAVI TORRES

Cesc, al Madrid?

1. Florentino

Els rumors a Madrid cada vegada són més grans. Sigui per les filtracions del club o pel desig general del madridisme, Cesc Fàbregas s'ha convertit en l'objecte del desig de la galàxia. No és estrany. El Realísimo s'ha gastat la bossa dels fitxatges de tres temporades en una de sola, però ni així ha estat capaç (en el dia d'avui) d'aconseguir els seus tres objectius per a l'exercici 2009/2010: guanyar els tres títols en joc (eliminat de la copa), passar la mà per la cara al Barça (de moment, en la lliga, està a cinc punts) i entretenir l'aficionat (l'etern rival continua sent el referent estètic mundial). Com és que tots els diners del món no han servit a Florentino per a res? Potser és qüestió de temps, diran alguns... Potser és qüestió d'escollir bé les peces, direm uns altres...

2. Ronaldo

A què juga el Barça? Tothom ho sap. El seu futbol és transparent. L'equip, guanyi o perdi, jugui contra el Xerez o la final de la Champions, no enganya. L'aficionat hi estarà d'acord o no (cada vegada hi ha menys debat... si és que encara n'hi ha!), però sap a què juga el seu equip. Algú sap a què juga el Madrid? Vol atacar o contraatacar? Vol la pilota o viu millor sense? Els estils cal treballar-los, donar-hi continuïtat i defensar-los a l'hora d'escollir els entrenadors i els jugadors. El Madrid ha preferit viure de la inspiració divina, ha donat l'esquena al planter i ha acabat sense ànima. Avui té molta contundència a les dues àrees. Casillas, a la pròpia, i Ronaldo, Higuaín, Benzema, Raúl i companyia a la rival fan por. Individualitats contra equip.

3. Identitat

I al mig? Qui té el Madrid al mig del camp per dotar l'equip (paraula clau dels èxits del Barça de Guardiola) d'un sentit? Lass només corre i Xabi Alonso no en sap, d'això que estem parlant. Però sí Cesc. Ell és la brúixola de l'Arsenal, el jugador que és capaç de tenir la pilota, frenar o accelerar en el moment just, passar i fer gols, aglutinar des del seu paper de líder (guanyat al vestidor i al camp) tot l'equip i dotar el conjunt d'una identitat pròpia. Per entendre'ns, Cesc sí que sap fer de Xavi. És la peça clau per a Florentino. I per això s'hi deixaran la pell. I la cartera (una altra vegada).

4. Barça

Ja em veieu venir. Madriditis? No, projecte. El Barça l'ha de repatriar, ja que garanteix la continuació del model, de la feina de Xavi (acaba de fer 30 anys), no necessita etapa d'adaptació al sistema perquè l'ha mamat des que va néixer (rendiment immediat) i perquè té tots els valors (qualitat, humilitat, compromís...) que necessita un futbolista per jugar al PepTeam. Que va marxar i els que marxen no tornen? Comparteixo aquesta filosofia en línies generals, però el més important és el Barça i cal acceptar les excepcions. Que no hi ha tants diners com a Madrid? És culer i sabrà sacrificar-se. Vénen eleccions (socors!), però per aquest tema és una bona notícia. Tots els candidats estaran d'acord a portar Cesc. Per tant, que ningú s'enfadi (ni s'estranyi) si el president Laporta, abans de marxar, decideix fer un últim acte de servei. Tant de bo...

Raúl González
capità blanc
«El Barça va líder perquè és el millor»
Cop dur contra els inventors del Villarato.
José María del Nido
president del Sevilla
«Els que parlen així ho fan perquè no en tenen ni puta idea»
Villarato en perill...
Castro i Valiente
JUGADORS DE PRIMERA
«Messi no ha fet res anormal amb nosaltres»
El Villarato, desmuntat. Caldrà anar inventant un altra farsa...


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.