TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Frustrant

Entenc la frustració del madridisme entès en el seu conjunt. Començant per Florentino Pérez, continuant per Jorge Valdano i alguns dels jugadors del primer equip i acabant per la majoria de mitjans de comunicació de Madrid, especialment l'As i el Marca. I és que no saben què fer per frenar la brillant trajectòria del Barça. Els punts que el Madrid no pot retallar als camps de futbol els pretén retallar a través de dues vies; als despatxos federatius i incitant una campanya infame, manipuladora i calumniosa a través del seguidisme de la premsa esportiva de Madrid.

Volen crear entre el col·lectiu arbitral la idea que el FC Barcelona està a cinc punts del Madrid gràcies als ajuts arbitrals, una teoria falsa que, fins i tot, ha negat bona part de la plantilla del Madrid. El Madrid, però, no se sortirà amb la seva, segur. Se li veu massa el llautó. I en aquesta trampa el Barça no és que no hi hagi de caure, és que segur que no hi caurà.

I d'això ja se n'encarrega el mateix Pep Guardiola, no cal parlar dels àrbitres, ni quan s'equivoquen a favor ni quan s'equivoquen en contra, dels àrbitres no se n'ha de parlar, han de ser invisibles. Tot això que estan fent se'ls girarà en contra, perquè els àrbitres també ficaran la pota a favor del Madrid i també sense voler. I és que, al final d'una competició, els àrbitres, conscientment o inconscientment, sempre afavoriran els equips grans. Sempre afavoriran el Barça, el Madrid, el Sevilla o el València per damunt del Xerez, el Tenerife, el Valladolid o l'Almeria. I això passa en la lliga espanyola, en la italiana, en l'anglesa i en l'alemanya, i és evident que no hi ha intenció en les decisions que es demostren equivocades.

El Barça només ha de demostrar la seva superioritat al damunt dels terrenys de joc com ho estan fent cada cap de setmana i el Madrid al darrere, i compte, que el que fa el Madrid té un mèrit extraordinari. La manera de no entrar en l'espiral d'aquesta impresentable campanya de manipulació esportiva és el silenci i el bon joc, segur que la professionalitat dels àrbitres (amb encerts i errors) farà la resta i posarà tothom al lloc on li correspon. Si el Barça posa encara més pressió sobre els col·legiats tot anirà pitjor i es crearà un clima irrespirable. L'As i el Marca fan la seva guerra, que en cap cas ha de ser la nostra, nosaltres hem de fer allò de muts i a la gàbia.

Deixem per als perdedors les llàgrimes i les lamentacions. La frustració té color, el color blanc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.