TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Madrid al quadrat

Un partit com el jugat contra l'Arsenal no és important per la contundència del resultat, sinó per com es va produir. Tot i que l'Arsenal va fer un plantejament valent i gens conservador és impossible plantar cara a un equip com el Barça amb un nivell de joc altíssim i amb un Messi que ja no sabem què és capaç de fer. Però no només és el millor jugador del món, sinó que també és un tipus senzill, honest, generós, gens egocèntric, sense arracades de brillants, sense gomina ni grans tatuatges, sense models que l'envoltin, sense un cos escultural, arrelat a la seva família i, per damunt de tot, agraït i compromès amb el seu club.

I és que és tan important haver guanyat com la manera com s'ha guanyat aquest partit. De ben segur que el que es va veure dimarts al Camp Nou marcarà el futur més immediat dels dos títols que encara estan en joc.

El Barça és en aquests moments l'equip que està en millor forma d'Europa i que juga el millor futbol. Això no vol dir res ni et garanteix cap títol, però sí que et dóna moltes possibilitats d'aixecar la copa al Santiago Bernabéu. Però d'això ja en parlarem, perquè s'ha d'eliminar l'Inter de Mourinho, que no serà gens senzill.

I dissabte, una part molt important de la lliga passarà pel Bernabéu. Per molt que el Madrid tingui els mateixos punts que el Barça, el nivell de joc està tan lluny l'un de l'altre que difícilment es pot perdre.

Tota la pressió serà per al Madrid, eliminat de la Champions només li queda la lliga per justificar la inversió multimilionària de Florentino Pérez.

Després de veure el Barça-Arsenal i els quatre gols de Messi, com a mínim a Madrid deuen estar acollonits, no només dissabte poden perdre al Bernabéu les possibilitats de guanyar la lliga, sinó que també al mateix camp del Madrid el Barça pot guanyar una altra copa d'Europa.

Hi pot haver alguna satisfacció més gran per a l'univers culer? Us imagineu que això pogués passar a l'inrevés? Crec que seria del tot insuportable.

Però millor anar pas a pas i tocar de peus a terra, i aquesta feina Pep Guardiola la fa a la perfecció. El de dissabte és un partit molt i molt important, no només perquè és contra el màxim rival, sinó perquè pot marcar definitivament qui guanyarà finalment la lliga.

Si la justícia existís en el món del futbol, sens dubte que el Barça en seria el guanyador, però de vegades s'imposa l'equip que més especula. Espero que aquest no sigui el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.