NOMS PROPIS

XAVI TORRES

I si Cristiano fos culer?

1. Madrid-Barça

A hores del gran clàssic i encara al·lucinats per l'exhibició de Messi contra l'Arsenal, tots ens preguntem què serà capaç de fer demà l'astre argentí per, sense adonar-se'n i com qui no vol la cosa, fer més gran la seva figura i, per extensió, també la del Barça. La realitat és que aquests dos conceptes semblen inseparables. No existeix l'opció de Messi millor jugador del món sense el Barça, ni Barça guanyador de tot sense Messi. La selecció de l'Argentina ens demostra cada partit que Messi és humà. Només destacar dues qüestions: primera, Messi és gran gràcies al perfil dels seus companys blaugrana i, segona, gràcies al paraigua d'un sistema de joc únic que permet que les seves virtuts destaquin encara més.

2. Messi i Xavi

Humilitat és la paraula clau de tot aquest èxit. Que Puyol es deixi la pell en cada cursa és un exemple per al grup. Que Keita jugui a la banda, també. Que Bojan calli i treballi malgrat tot o que Xavi no reclami una Pilota d'Or, en són d'altres. I que Iniesta no batalli mai per una portada, és clar, també és un exemple del tarannà d'aquest equip meravellós. Messi és el líder a la gespa d'un grup de futbolistes disciplinats, humils, poc altius, jugadors que són imatge del seu entrenador, Pep Guardiola, que els prohibeix fer declaracions del clàssic, no fos cas que algú rellisqués. La prepotència no hi cap, al vestidor del Barça. D'això en saben més en altres indrets…

3. Ibrahimovic

Aquest comportament ha estat important per convertir-se en un equip de llegenda. Aquest perfil baix gens estel·lar d'autèntiques estrelles de la pilota els ha portat a guanyar-se el respecte de tothom. Fora del camp l'aficionat els percep com un més, amb molts diners però sense estridències. Damunt de la gespa provoquen admiració pel seu futbol i, al mateix temps, por als rivals. En la demostració de valors esportius (i en el de jugar a futbol, també) Zlatan Ibrahimovic està fent un curs accelerat. Com més aviat entengui que ha de córrer per obrir espais i no per fer un gol abans arribarà l'adaptació a una filosofia (humana i esportiva) obligatòria de complir. Ell serà millor i el Barça, també. Oi, Leo?

4. Real Madrid

I en el millor moment de moral arriba el clàssic del Bernabéu (que no el partit més important de l'any en aquest camp). I tots espantats! Això sí: malgrat la setmana viscuda, encara tenen l'obsessió per presentar el partit com el duel entre els dos millors jugadors del planeta (segons ells): Messi, per qüestions òbvies, i Cristiano Ronaldo, perquè juga al Madrid i, per tant, és un d'ells. Això ja ho vam viure l'any passat quan Robben havia de robar la Pilota d'Or a Messi! L'holandès va obtenir 0punts! Tanta fatxenderia molesta. Als jugadors de l'Olympique de Lió els va molestar. I als del Barça, també. Motivació extra. A CR9, com a molts dels seus companys que preveuen resultats, victòries i títols abans d'hora, els aniria molt bé una visita al vestidor del Barça. Segur que aprendrien moltes coses interessants sobre l'essència de l'esport…

Carles Naval
delegat del Barça, a Messi
«Em deixaràs sense pilotes»
Ja farem una aportació!
Guti
el de veritat
«No sé si Cristiano està a la mateixa altura de Messi o més amunt»
Devia dir-ho molt tard…
Leo Messi
jugador inqualificable
«CR9 o Messi? Jo no seria res sense el meu equip»
Ho heu sentit mai, això, de la boca de Cristiano?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.