preguntes

JORDI BASTÉ

Tan lluny, tan diferents

1.

PER QUÈ
ens sorprèn tant que Guti digui que Cristiano Ronaldo està a la mateixa altura que Messi? Què dirien a la capital si digués que Messi és millor que Cristiano? Per tant, lògic. Guti ha dit el que li tocava dir.

2.

PER QUÈ
la frase més desencertada dels darrers dies ha estat, sorprenentment, d'Emilio Butragueño que ha afirmat que és una irresponsabilitat dir que Leo Messi és un dels millors futbolistes de la història? Realment és irresponsable, o evident, assegurar que és un dels millors esportistes de totes les èpoques amb 22 anys?

3.

ALGÚ ENTÉN
els motius pels quals Guti, dos dies abans del clàssic, ha decidit anunciar a Onda Madrid, que és la ràdio autonòmica de la capital espanyola, que al final de la temporada deixarà el Madrid? Calia ara dir en veu alta allò que ens imaginàvem tots i evitar a Jorge Valdano haver de prendre aquesta mesura? Què vol dir Guti quan afirma: «M'avorreixo a Madrid?»

4.

LA FRASE
dita dijous per Cristiano Ronaldo en la roda de premsa: «Ja he demostrat a Madrid que vaig ser una contractació encertada» no és la definició del personatge perfecte per entendre la diferència actual entre la voluntat del Barça i la voluntat (no ho oblidem tampoc) del Real Madrid?

5.

NO ÉS
extraordinari que el president d'Extremadura, el culer Guillermo Fernández Vara, hagi declinat la invitació de Florentino Pérez per ser avui a la llotja del Bernabéu, ja que, com a malalt barcelonista confés, té un ritual per veure el partit que és asseure's a la mateixa butaca de casa cada dia de gran partit com va confessar ahir a la cadena SER?

6.

SABEU QUE
el Barça podria jugar aquesta nit amb nou jugadors del planter si Victor Valdés, Puyol, Piqué, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Bojan i Messi fossin titulars i que no seria res extraordinari? Sabeu que el Madrid, en canvi, podria disputar el clàssic amb només un, Iker Casillas, si finalment no juga Guti?

7.

NO ÉS
sorprenent el que ahir va confessar l'expresident Ramon Calderón a RAC1 dient que havia rebut una carta del Real Madrid els últims dies en què li anunciaven l'expulsió com a soci del club blanc per les irregularitats de l'assemblea de l'any passat? Què hauria passat al Barça si Joan Laporta hagués decidit fer el mateix amb Joan Gaspart o Josep Lluís Núñez?

8.

DE DEBÒ
que Carles Rexach vol ser candidat a la presidència del Barça? Amb qui contactarà l'amic Josep Maria Minguella per aconseguir fer creïble la figura de Rexach, que és el principal handicap amb què es trobarà aquesta insòlita precandidatura?

9.

SABEU
quants admiradors té Leo Messi al Facebook «presumptament» oficial?: 1.525.000 que li deixen missatges en tots els idiomes. A propòsit, cal que hi hagi gent, fins i tot del mateix barcelonisme, que, encara que sigui metafòricament, digui que l'única manera d'aturar Messi és amb una escopeta com han expressat Juan Manuel Asensi o Bobby Charlton?

10.

NINGÚ NO VEU
en la UEFA que els arbitratges de l'Europa League són un drama i que són d'un nivell infame? No es prendrà cap mesura pel nefast arbitratge que va rebre abans-d'ahir el València a l'estadi Vicente Calderón, on li van robar un penal que hauria pogut significar la classificació europea? Serveixi aquest apunt per expressar els temors per l'arbitratge d'aquesta nit al Bernabéu amb Mejuto González. No n'hi havia cap altre?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.