ARRAN DE TERRA

MARC BATALLER

Una remuntada blaugrana 2.0

Les xarxes socials d'internet s'han convertit en les noves plataformes de difusió. Barack Obama ho va tenir clar durant la seva campanya a la presidència nord-americana i, a partir d'ara, els partits polítics catalans també aposten per aquestes noves tecnologies per difondre els seus missatges a cost zero a través del Facebook o el Twitter. És una manera fàcil i àgil d'arribar a la gent sense haver de passar pel filtre dels mitjans de comunicació. És la nova política 2.0. L'esport no és aliè a aquesta situació i la majoria de jugadors ja tenen pàgina web i Facebook. Un exemple és Iniesta, que sovint penja les seves reflexions en el Facebook i rep centenars de missatges de fans. Per exemple, quan es va lesionar fa poques setmanes, els aficionats van col·lapsar el seu compte. Ara, l'esport 2.0 ha tornat al primer pla d'actualitat amb el partit de semifinals que el Barça ha de jugar contra l'Inter i, en què ha de protagonitzar la REMUNTADA. S'han creat webs –com www.remuntada.cat, que il·lustra aquest article– i un munt de grups al Facebook. N'hi ha un de promogut pel mateix club –«Barça-Inter. Jo crec en la Remuntada, ens hi deixarem la pell!!!»– que ja té prop de 12.500 inscrits. També s'envien cadenes de correus electrònics i missatges de text de telèfon. I tots, amb una consigna: «El Barça ens ha donat molt i ara els hi hem de tornar fent que Barcelona i el Camp Nou sigui un infern.»

Els jugadors, just acabat el partit contra el Xerez, també van voler aportar-hi el seu granet de sorra i van apel·lar a l'afició perquè vagin l'estadi a les vuit del vespre vestits amb la samarreta blaugrana. Ningú no dubta que els aficionats ompliran el camp i animaran des del primer minut, però totes aquestes crides per internet també són benvingudes perquè converteixen el partit en èpic. Confio, però, que la gent que vagi al Camp Nou no es desanimi a la primera, com passa moltes vegades. Que no es posi impacient si no arriba l'anhelat primer gol. Aquest equip ha demostrat que és capaç de guanyar a l'Inter per 2 a 0 i per molt més, però ja se sap que, a vegades, la piloteta no vol entrar. Qui no recorda el partit de Copa d'aquest any contra el Sevilla, al Sánchez Pizjuán, on el Barça va fer una de les millors segones parts que se li recorda, però al final no es va classificar? No vull cridar el mal temps, però l'aficionat ha d'estar preparat per animar durant els noranta minuts sigui quina sigui la situació. A vegades, seria bo emmirallar-se en les aficions angleses, que no defalleixen mai. Per exemple, la gent de l'Arsenal es va deixar la veu en el partit contra el Barça, tot i que el seu equip perdia per 0 a 2 i, al final, la remuntada es va consumar gràcies, en part, als crits d'ànims de la graderia. Per tant, dimecres, més que mai, l'afició del Camp Nou, com diuen els tòpics, s'ha de convertir en el jugador número 12. De moment, el Barça ja guanya a la xarxa i ara ho ha de fer a la gespa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.