LA PRÒRROGA DE LEB OR

Primeres notes del curs

Un cop acabada la fase regular és moment de les conclusions. Clubs, tècnics, jugadors i aficionats en trauran les seves. Nosaltres posarem nota als qui han estat protagonistes.

Excel·lent. José Luis Abós. Hem parlat molt poc de l'extècnic del CB Girona, però crec que es mereix més que ningú sortir avui en aquest apartat. Tenir una bona plantilla no garanteix èxits si no hi ha qui sàpiga gestionar-la. I més a Saragossa, on ja vam comentar la setmana passada que també cal saber gestionar l'entorn del club. De fet, l'equip ha quedat molts anys a les portes de l'ascens tot i tenir, probablement, la millor plantilla. Abós ha demostrat que coneix la realitat del CAI i ha portat l'equip un altre cop a l'ACB de la manera més ràpida.

NOTABLE. Sant Josep Girona. El que ha fet aquesta temporada cal destacar-ho. L'estiu passat el club tenia dubtes de si, donat el limitat pressupost amb què es comptava, era millor jugar a LEB Or o a LEB Plata. L'aposta final va ser molt arriscada. Per una part, perquè la directiva ha hagut de fer un esforç molt gran per tenir tothom al dia en els pagaments, cosa que en aquests moments i en aquesta lliga no és habitual. Pel que fa a l'aspecte esportiu, l'objectiu principal era la permanència, i s'ha superat amb escreix, i no només això, sinó que s'ha aconseguit l'última plaça per jugar el play-off d'ascens. L'esforç de la directiva i la resposta de l'equip es mereixen un notable reconeixement per part de l'entorn –aficionats, premsa, institucions i empreses–. D'aquests últims segur que tothom n'espera una altra resposta per la temporada vinent per no tornar a patir, tant en l'aspecte econòmic com en l'esportiu.

APROVAT. El nivell general de la competició. No vull dir que no hi hagi bons jugadors, però crec que el nivell de la competició aquesta temporada no ha augmentat com estava sent habitual. Bons jugadors n'hi ha, però pocs han estat capaços de donar l'alternativa a Jakim Donaldson i Darren Phillip, els dos MVP destacats. Esperem que es degui al moment delicat que s'està passant i que la temporada que ve la competició torni a progressar.

SUSPÈS. Vigo. Ja hem tractat aquest cas més d'una vegada, però el que ha fet el Vigo és un disbarat. Va decidir participar en la LEB Or poc abans de l'inici de la competició, va fer només una setmana de pretemporada, fins la setmana passada la plantilla només havia cobrat una mensualitat i, per acabar-ho d'adobar, la directiva va acusar el principal patrocinador de no pagar el que s'havia pactat, cosa que aquest va desmentir. Resultat: descens directe amb un dels pitjors balanços de la història de la competició. Hauria estat més lògic participar en una altra categoria que fer el ridícul en tots els aspectes en la LEB Or, tot esperant algun miracle que els permetés pagar els treballadors o salvar la categoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.