ARRAN DE TERRA

MARC BATALLER

Senyors de la federació, i la copa?

L'economia de l'Estat espanyol ha rebut aquests darrers dies un dur revés i Europa ha hagut de llegir la cartilla al govern perquè no ha fet els deures en la reducció del dèficit públic. Finalment, l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero ha hagut de reconèixer els seus errors i agafar el toro per les banyes aprovant una sèrie de mesures anticrisi que han aixecat molta polseguera. La Federació Espanyola de Futbol (FEF) també s'hauria d'emmirallar amb la resta d'Europa. L'exemple és un detall que s'ha produït en aquest final de lliga. El Barça ha estat un dels pocs campions del continent que no ha pogut aixecar la copa, perquè la FEF no ho ha volgut i mai no ha entregat el trofeu el mateix dia que un equip és proclamat campió. Algú podria pensar que aquest cop tenien excusa, perquè el títol s'ha decidit en una última jornada en què el Madrid també podia quedar primer i, per tant, no se sabia a quin camp havia de viatjar el trofeu. Fal·làcies. A la resta d'Europa la solució és ben senzilla: si el campionat es decideix en l'últim partit, es fan dues rèpliques de la copa per als aspirants i llestos. Aquí aquesta premissa no funciona. Potser per als senyors de la FEF és massa complicat entendre-ho. Per sort, aquest any hi ha hagut diverses lligues que s'han decantat en l'últim minut cap a un equip o un altre i la FEF ha quedat ben retratada. A Anglaterra, el Chelsea i el Manchester s'ho jugaven tot a una carta i els blues van guanyar i van aixecar la copa; a Itàlia, l'Inter i el Roma tenien possibilitats i els de Mourinho van aixecar la copa; a Alemanya, el Bayern de Munic va guanyar el títol de lliga en detriment del Schalke 04 i va aixecar la copa; a Holanda, el Twente va ser proclamat campió superant l'Ajax i va aixecar la copa; i a Portugal, un país que alguns consideren de segona, el Benfica va quedar al davant del Braga i va aixecar la copa.

Veient aquest panorama no s'entén gens la mentalitat tancada de la FEF. Tan difícil era portar una copa a Barcelona i una altra a Màlaga, on jugava el Madrid? És veritat que es tracta d'una simple anècdota, però la copa s'ha d'entregar el dia que el campió la guanya. Ara, els homes de Guardiola segurament s'hauran d'esperar a la primera jornada de la propera lliga per oferir el trofeu a la seva afició. Amb vista a la propera temporada, la FEF s'ho hauria de fer mirar, ja és hora que canviïn les coses. Com diu el tòpic rectificar és de savis o, encara podríem ser més contundents: renovar-se o morir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.