TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Zidanes i Pavones

Estem d'enhorabona. Torna el Madrid dels Zidanes i els Pavones. Se'n recorden? És aquella vella idea de l'ínclit Florentino Pérez de fer conviure en una mateixa plantilla figures fitxades a cop de talonari i jugadors del planter.

Ja va intentar el mateix quan va ser president, i va acabar en un fracàs absolut. A curt termini pot funcionar, però a mig i llarg termini està vist que no funciona.

Aquest senyor tan elegant, correcte i educat que es diu Florentino Pérez ja ha començat a perdre el cap pagant pel jugador del Milan Kaká una xifra insultant en els temps de crisi i austeritat que corren. 75 milions d'euros pel futbolista brasiler és una quantitat del tot improcedent que provocarà una inflació en els preus dels jugadors que han de fitxar els principals clubs europeus.

És clar que el nou entrenador del Madrid, Manuel Pellegrini no ha demanat Kaká. Kaká és un caprici de Florentino que l'ajudarà a ingressar diners amb els drets d'imatge del jugador i la venda de samarretes, però algú sap quin model esportiu tindrà el Madrid de Florentino i Valdano?

El Madrid mai ha apostat fort pel planter. A part de Raúl, que ja està en l'etapa final de la seva carrera, i Casillas, quants jugadors més dels equips filials han pujat al primer equip? Cap més, sequera en l'horitzó.

I és que les comparacions no s'aguanten. Repassem per un moment els jugadors del primer equip del Barça que destaquen per la seva qualitat i la seva aportació: Valdés, Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta, Busquets, Messi, Bojan. Això sí que és treballar pel planter i perquè els jugadors de casa acabin triomfant en el primer equip del Barça.

Pel que es veu i pel que diu, crec que aquest no és el camí pel qual optarà el nou president de l'equip blanc. Això sí, es gastarà una autèntica milionada a fitxar figures i figuretes a preus astronòmics i aniran provant algun jugador del tipus Pavón perquè no sigui dit. Tot plegat, fum, que li pot donar alguna lliga, però que en cap cas li servirà per construir un club de futbol amb una política esportiva coherent, en què es planifiqui a anys vista i es fugi del seu resultadisme.

Que no li passi res, a Pellegrini. Si no fa neteja del vestidor blanc ho tindrà realment pelut. Si continuen mantenint Salgado, Guti, Ramos etc., tard o d'hora acabarà petant. Hi ha gent que no aprèn dels errors comesos, i Florentino Pérez és un exemple clar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.