ARRAN DE TERRA

MARC BATALLER

Mirar la tele i no morir en l'intent

Quart partit de la final de bàsquet entre el Barça i el Tau. L'equip de Xavi Pascual guanya d'onze punts al final del tercer quart i el canal de televisió de La 2, que ofereix el matx en directe, passa a publicitat. Queden deu minuts, que s'albiren com els últims de la temporada de l'ACB, deu minuts perquè el Barça sigui proclamat campió de lliga si el Tau no reacciona. Al llarg de l'any, Televisió Espanyola ha ofert cada setmana un partit de l'ACB i ha intentat vendre aquest producte com una de les marques de referència de la cadena, esportivament parlant. Doncs, ves per on, algun espavilat va decidir robar-nos dos minuts d'aquest últim quart del Barça-Tau. El realitzador va partir la pantalla en dos. A dalt, ens van oferir l'interessantíssim sorteig de La Primitiva i, a sota, en petit i sense veu, es podien veure, o intuir, les jugades al Palau Blaugrana. En el partit anterior ja va passar igual. Com es pot tolerar una cosa així? La veritat és que ja no ens hauria de sorprendre res a hores d'ara després d'un any ple de despropòsits en les retransmissions esportives a la tele. D'exemples, n'hi ha a cabassos. Un dels grans fiascos el va protagonitzar TVE quan va censurar la xiulada als reis i a l'himne espanyol durant la final de la copa del Rei a Mestalla. Que si ara abaixem el volum del so d'ambient, que si no connectem quan toca... Un seguit de nyaps que van provocar la destitució del cap d'esports de la cadena, Julián Reyes. TV3 tampoc no va estar gaire lluïda en aquest tema. És cert que van oferir íntegrament la xiulada, però els comentaristes van trigar bastant a referir-se a aquesta qüestió.

I Antena 3? Què podem dir de les seves retransmissions de la Champions League? En una sola paraula, nefastes. Parlaven més de les sèries o pel·lícules que s'emetien a continuació que no pas del partit. També destil·laven un antibarcelonisme galopant. I és clar, la publicitat per damunt de tot. Igual que va passar amb la final de l'ACB, Antena 3 va oferir en un petit requadre part de la celebració del Barça després d'haver guanyat la Champions a Roma. A la xarxa social del Facebook, ja s'han creat diversos grups en contra d'Antena 3. L'alternativa era el Canal Plus, però tampoc no em va acabar de convèncer. Durant la semifinal del Barça al camp del Chelsea, Michael Robinson no es cansava de repetir una vegada i una altra que l'equip de Pep Guardiola no xutava a porteria. Quins nervis... Sort que Iniesta el va fer callar. És clar que el volum de la tele es pot abaixar i posar la ràdio, tot i que després hi ha el problema de quadrar la veu amb la imatge i això encara es complica més en funció de si mires la tele per la TDT o pel senyal analògic. En definitiva, un caos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.