PRINCIPI O FINAL

Un «crack» de Sabadell

El Ferran Brugada té 17 anys i és de Sabadell, però actualment viu al CAR de Sant Cugat. El Ferran és jugador dels Falcons de Sabadell, equip de la superdivisió de tennis de taula. S'entrena una mitjana de quatre hores al dia al centre d'alt rendiment i, a més, els caps de setmana competeix o bé amb el seu equip o bé amb la selecció espanyola o bé amb la catalana i, per tant, ha de viatjar amb una certa regularitat, de tant en tant, a l'estranger. Ahir milers d'estudiants del nostre país van saber la seva nota de selectivitat. El Ferran també. La seva mitjana entre el batxillerat i l'examen de selectivitat ha estat de 9,14. Una nota a l'abast de molt pocs, una excepció en l'esport d'elit.

Quants esportistes coneixeu que competeixin al màxim nivell en la seva especialitat i que, a més, obtinguin unes notes brillants? A més, en el cas del Ferran no estem parlant d'una flor d'aquelles que no fan estiu, sinó d'una regularitat espaterrant: el Ferran Brugada ha tret un 8,59 en la selectivitat i una mitjana de 9,5 a batxillerat. Vaja, que penca cada dia i, a més, té el terrat ben endreçadet per fer compatibles el munt d'hores que ha de dedicar al tennis de taula i el temps imprescindible per ser un alumne de referència.

Com s'ho fa? Diu que simplement aprofita el temps. Quan estudia, estudia de debò i quan s'entrena, el mateix. Està convençut que qualsevol persona amb unes capacitats mínimes pot aconseguir el que es proposi sempre que sigui capaç d'organitzar-se bé el dia a dia. Ordre i concentració. Regularitat i perseverança (us sona?). El més normal hauria estat que l'exigència física i psicològica del tennis de taula de primer nivell hagués deixat el Ferran sense forces per treballar per un futur prometedor lluny de la competició, però no ha estat així. El Ferran Brugada vol ser metge. Sap que ara el repte serà encara més gran, però està convençut que també el superarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.