CABÒRIES D'ESTIU

EDUARD BOET

Res no s'acaba

Confesso que hi ha un anunci que s'emet per televisió des de fa uns mesos que em té el cor robat. No sé si a vostès els deu passar el mateix. És l'anunci d'una cervesa que al mateix temps serveix per promocionar Formentera i també un grup suec que, la veritat, no ho fa gens malament. Trobo que el creatiu d'aquesta marca, ja ho va demostrar amb l'anunci del contracte de Messi en el tovalló de paper, ha de ser un professional amb un gran talent. O amb més talent que altres creatius publicitaris. Com en tot, sempre hi ha d'haver qui destaqui sobre la resta. És llei de vida.

Tornant a l'anunci, m'agrada especialment el final. I és que és com una d'aquelles rematades espectaculars que solen culminar una jugada de traca i mocador. Aquesta rematada final és la frase que diu una veu en off i que en algunes versions surt sobreimpressionada. Diu: «Res mai no s'acaba si hi ha alguna cosa que t'ho recorda.» La veritat és que aquest aforisme publicitari m'agrada, i molt. Crec que el podríem aplicar a un munt de coses. La primera que em ve al cap és el Barça i a aquest, cada cop més insistent, clima que s'està generant entre els aficionats i alguns cercles d'opinió pels no-fitxatges i la incontinència compradora del Madrid.

Parles amb aficionats blaugrana i és fàcil detectar un cert sentiment de preocupació. I arribes a la conclusió que potser ja ens hem oblidat que fa encara no dos mesos que el Barça es va proclamar campió de tot i derrotant en una lluita cos a cos algunes d'aquestes figures que està fitxant el rival.

Em fa la sensació que es tendeix a oblidar el que s'ha aconseguit i, en definitiva, el que som, perquè ens estem provocant una mena d'amnèsia. Per això trobo que l'anunci de la cervesa, a més de transmetre sensacions molts agradables, et deixa un missatge que es totalment aplicable al que passa a Can Barça. «Res no s'acaba si hi ha alguna cosa que t'ho recorda.»

I per si algú ja ha oblidat el que va passar, tinc dos remeis. Menjar cues de pansa o veure el futbol de somni que reemet TV3 les nits d'aquest estiu. Aquests partits tenen un avantatge. En quedar, com a espectador, alliberat del nerviosisme propi d'un derbi o d'una final, es pot apreciar molt millor la qualitat del joc de l'equip. Vaja, que el primer que et ve al cap és que els altres ja poden anar fitxant. Els partits s'han de jugar i, d'això ja en tenim experiència, només amb figures no es va gaire lluny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.