NOMS PROPIS

XAVI TORRES

Ibrahimovic

1. Benvingut

Indiscutiblement, un gran fitxatge. El Barça ha incorporat el millor davanter centre del món. Algú pensarà que ara és fàcil dir-ho, que sóc oportunista, que com que fitxa pel Barcelona ara cal parlar bé del suec per enterrar Samuel Eto'o. No, no ho veieu així. Sé que tot plegat és qüestió de gustos, però per mi Zlatan, com li agrada anomenar-lo al president Joan Laporta, és el millor 9 del món, millor que Benzema, que David Villa, que Forlán i, també, que Eto'o.

2. «Rara avis»

No és habitual trobar un davanter que faci un metre i 92 centímetres que sigui àgil, tècnicament fantàstic, talentós i imprevisible, que sigui capaç de no necessitar la combinació amb els companys per sobreviure. Ibrahimovic millora el joc aeri, facilita la segona jugada en atac perquè està capacitat per baixar pilotes llargues i jugar d'esquena a la porteria (important detall per al Barça, ja que ajudarà a evitar la pressió de l'equip rival afavorint el joc directe), supera el camerunès en l'associació de la pilota amb els companys i en l'un contra un i, també, en el xut des de la llarga distància. És menys sacrificat, menys polivalent i igual de complicat en el caràcter. I guanyador. Estem davant un futbolista en majúscules. Era el número u de Pep Guardiola i ja està aquí. És un autèntic luxe.

3. Gol

Penso que el més difícil del futbol és marcar un gol. Eto'o els feia. I Ibrahimovic? En les darreres 12 temporades, és a dir, des que juguen professionalment a futbol, Eto'o ha jugat 16 partits de lliga més que Ibrahimovic i ha fet 30 gols més que el suec. Ara bé, la lliga italiana és més defensiva que l'espanyola, molt més tàctica, de menys espais, de molta més dificultat golejadora. Ibrahimovic no tenia Xavi, Messi i Iniesta, no tenia un entrenador que obliga a atacar, no tenia un club que és fidel a una filosofia única. No en tinc cap dubte: li costarà molt més l'adaptació al canvi de lliga i d'estil a Eto'o que al suec.

4. Diners

Un altre tema sobre el qual acostumo a fixar poc l'atenció. Són criticables les quantitats per la compra de Cristiano Ronaldo i Kaká i, si es vol, també per Ibrahimovic. Que cadascú hi digui la seva. La meva opinió: Eto'o no podia continuar al Barça perquè el seu tècnic no el volia i per marxar només tenia una oferta, la del City que, a propòsit, el camerunès no volia escoltar. L'opció de l'Inter la crea Laporta en la seva primera conversa amb Massimo Moratti. Del no-res, una gran operació per a Eto'o (una sortida magnífica per a un jugador que ha rendit de meravella al club); per a Ibrahimovic, que va a l'equip més destacat del moment; per a l'Inter (Eto'o i injecció de diners), i també per al Barça, insisteixo, que guanya un futbolista excepcional i soluciona un problema que preocupava l'actual pal de paller culer, Pep Guardiola. Amics, la lliga 2009/10 serà brutal.

Miguel Pardeza
secretari tècnic del Madrid
«Ribéry? Encara queda molt estiu»
Alaaaaaaaa!
Miguel Pardeza
Un altre cop
«Xabi Alonso? Encara queda molt estiu?
Auuuuuuuuuu!
Miguel Pardeza
triplet
«Benzemà? Jugarà com ho feia Ronaldo
Vingaaaaaaaa!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.