preguntes

JORDI BASTÉ

Irresponsables habituals

1.

QUANTS I QUI
són els irresponsables que, cadascun pel seu compte i un any rere l'altre, organitzen competicions que, juntes, creen un curtcircuit en els calendaris? Com pot ser que el mes d'agost s'ajuntin tres competicions oficials a la vegada (Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa i primera jornada de lliga)?

2.

PER QUÈ
es repeteix aquesta barbaritat que és començar a corre-cuita la lliga espanyola, sense saber ni tan sols si es podran veure determinats partits per televisió, per tornar a parar quinze dies la competició per compromisos de seleccions?

3.

PER QUÈ
cada temporada que passa es fa més gran l'abisme entre la lliga de campions i les competicions domèstiques? Per què és lògic que el gran partit del mes de setembre serà l'Inter de Milà-Barça de la Champions, molt més qualsevol altre de la lliga espanyola?

4.

QUINS
dirigents europeus han decidit que Mònaco sigui la seu permanent de la final de la supercopa d'Europa, quan com a destinació turística és magnífica però és indecent com a escenari futbolístic, amb una gespa indigna d'una gran final continental?

5.

PER QUÈ
aquest estiu ja s'ha començat a intuir que determinats crítics esperen algun resultat negatiu per començar a fúmer garrotades a Pep Guardiola? Per què ja hi ha gent que comença a dir que Ibrahimovic no podrà fer oblidar Eto'o i que va ser un error fer fora el camerunès?

6.

PER QUÈ
no hi ha cap periodista català en les transmissions futbolístiques de TVE i de Canal Plus Futbol, com a mínim que surti en la fotografia de la promoció dels dos canals? Quin realitzador va dirigir la transmissió per La 2 del sorteig de la Champions, que anava tallant l'emissió per incrustar-hi publicitat? Per què el narrador Sergio Sauca tenia tan mal dia?

7.

QUI
va escollir el vestit de Xavi per a la gala? Per què Emilio Butragueño va donar una lliçó parlant en anglès en la presentació del sorteig i, en canvi, ni Messi ni Xavi van poder aprendre's un petit discurs per agrair en francès o en anglès el premi rebut quan ja se sabia que eren els guanyadors? Perquè, en això, Pep Guardiola ha estat sempre molt hàbil, com quan amb 20 anys va recollir el trofeu Bravo al millor jugador europeu sub-21 a Itàlia i va elaborar un discurs d'agraïment de dos minuts en italià que li va escriure un amic?

8.

PER QUÈ
el Real Madrid va demostrar ahir que en atac pot ser letal però en defensa patirà? Per què l'equip de Manuel Pellegrini va deixar tants detalls com dubtes? Un dels dubtes: arribarà a menjar-se els torrons, l'entrenador del Madrid?

9.

PER QUÈ
va ser delirant escoltar algunes transmissions radiofòniques d'ahir del partit Madrid-Deportivo, en les quals, si desconeixies el resultat, semblava que l'equip madrileny golejava i feia una exhibició? Per què el Madrid físicament està fet una coca?

10.

PER QUÈ
les declaracions de Jorge Valdano d'aquesta setmana són incomprensibles venint d'una persona intel·ligent, tolerant i culta com ell? Com pot dir que el Madrid mira des d'Espanya cap enfora mentre que el Barça ho fa de Catalunya cap endins? Però si Valdano sempre m'havia expressat la seva admiració, en diverses converses públiques i privades, pel caràcter obert dels catalans i de la força del barcelonisme per exportar la catalanitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.