NOMS PROPIS

XAVI TORRES

«Cópienme 100 veces…»

1. Pellegrini

Manuel Pellegrini, l'entrenador del Real Madrid, va demostrar a Vila-real que és un excel·lent entrenador. Va agafar un bon equip i el va transformar en un conjunt de Champions fent, a més, una aposta decidida per l'estètica. Va saber trobar solucions quan la junta va apartar Riquelme de l'equip i, tot i que el joc girava al voltant del jugador argentí, el Vila-real va canviar l'estil i va continuar guanyant. Els seus mèrits el van portar a la casa blanca amb tota justícia. El seu aspecte seriós (li diuen el mut) i el seu tarannà professional van fer que Florentino Pérez i la seva cort d'aduladors el triessin per pilotar la galàxia blanca.

2. Pilota aturada

Pellegrini va ser futbolista. Va jugar en la primera divisió xilena i, fins i tot, va arribar a ser internacional. L'afició de l'Universidad de Xile l'idolatrava. Els rivals, no tant. El coneixien per Peligrosini. Es veu que era un defensa dur, dels que mossegava i feia por… Diu la llegenda que fins a l'últim partit de la seva vida cap davanter el va superar en el joc aeri (va jugar tretze anys de professional). Anava per dalt com els àngels! En la pretemporada el Madrid va rebre quatre gols a pilota aturada i a Pellegrini no li va fer cap gràcia. Va insistir tant en els entrenaments i en les xerrades que els jugadors van començar a saber com de pesat podia ser el seu entrenador. Però no hi va haver manera. Un altre partit, un altre gol a pilota aturada. Fart de treballar sempre el mateix i de no rebre cap resposta positiva, l'entrenador del Madrid va treure el bon humor: «Señores, cópienme cien veces: no nos marcarán otro gol a balón parado.» Us imagineu Guti i Raúl asseguts a la cadira amb el llapis a la mà? Tampoc ha funcionat. Primer partit de lliga contra el Deportivo i gol de Riki en el servei d'una falta. Quina serà la següent ocurrència del tècnic madridista? Per cert, dèiem que a Pellegrini ningú el va superar per dalt fins al seu últim partit. Va ser de copa, contra el Cobreandino, quan un jugador de disset anys, Iván Zamorano, va saltar més i va marcar de cap. Es veu que aquell xavalet no anava gens malament per dalt!

3. Robben i Sneijder

Pellegrini té feina, perquè conjuntar tantes novetats no és fàcil. No disposarà d'Arjen Robben, traspassat al Bayern de Munic, malgrat ell el volia, ni amb Wesley Sneijder, enviat a l'Inter de Milà per nassos tot i que també l'ha reclamat públicament. Robben ha dit que a Can Madrid les alineacions es fan al despatx del president i Sneijder ha deixat anar que la senyora de la neteja i l'entrenador tenen el mateix poder, perquè tot es decideix des de les altures. Són paraules de ressentiment? Serà veritat el que tots veiem? Manen més Flo, Valdano, Butragueño, Pardeza i la senyora de la neteja? Pellegrini ha estat un bon entrenador al Vila-real però ara haurà de començar de zero a Madrid.

4. L'entorn

Per primera vegada afronta una realitat complicada, un entorn devorador, un planter egocèntric com cap. És la famosa frase de Cruyff: un entrenador és 30% de pilota i 70% d'entorn. La seva experiència de 21 anys, en aquest sentit, és nul·la. No coneix els voltors madridistes, els interessos de la premsa, qui és qui al club i a la ciutat, les intencions de les declaracions de cadascú que parla… A Manuel Pellegrini li falla el 70% de la seva feina. Se'n sortirà? Potser és ell qui haurà de venir fins a Barcelona, seure a la taula, agafar el llapis i escoltar de boca de l'inexpert entrenador Pep Guardiola: «Manuel, cópieme 100 veces: el entorno es…»

Piqué
EM FA L'EFECTE QUE MALALT CULER
«El Madrid ha vingut a buscar-me, però no fotem…?»
Sant Gerard!!!
Messi
A PUNT DE TORNAR A RENOVAR
«Quedar-me o no al Barça no depèn dels diners de Florentino»
Sant Leo!!!
Cesc Fàbregas
fent CALLAR BOQUEs
«No hi ha debat sobre quins són els meus colors preferits»
Florentino llegeix El 9!!!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.