ARRAN DE TERRA

MARC BATALLER

Laporta, del Barça a la política

Sempre s'ha especulat amb la possibilitat que Joan Laporta faci el salt a la política quan deixi la presidència del Barça. Fins ara, Laporta mai no s'havia pronunciat clarament sobre aquesta hipotètica situació i llançava pilotes fora quan l'hi preguntaven. Aquests últims dies, però, l'escenari ha canviat. El president del Barça ha fet un pas endavant i sembla que ha començat a agafar posicions en la cursa política coincidint amb el seu últim any a Can Barça. La seva presència en la manifestació de l'Onze de Setembre, el seu suport explícit a la consulta independentista d'Arenys de Munt i el flirteig amb el líder de Reagrupament, Joan Carretero, fan pensar que Laporta ja ha iniciat la seva particular precampanya, dirigida cap a l'independentisme.

Durant la Diada, totes les mirades es van centrar en Laporta, que encapçalava la manifestació convocada per les entitats sobiranistes. Al seu costat, el gran protagonista de les últimes setmanes en el panorama català polític: l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra. Laporta va matisar que participava en l'acte a títol individual, però va rebre crítiques de diversos sectors pel seu pronunciament massa polític tenint en compte que és el màxim representant del Barça. Uns dels que van pujar a aquest carro van ser els diaris esportius madrilenys. Van aprofitar per carregar contra Laporta perquè va fer pública la seva ideologia i també contra l'independentisme, que tanta por fa a l'Estat espanyol, com s'ha demostrat amb tota la polèmica d'Arenys. Però alguns d'aquests mitjans de comunicació han demostrat que tenen memòria de peix. Fa poc, es van fer ressò d'unes declaracions del director esportiu del Real Madrid, Jorge Valdano, que apuntava que el Barça només mirava cap a dins de Catalunya, mentre que el Madrid ho feia cap a la resta del món. Unes paraules que també demostren la ideologia política de Valdano, però llavors ningú va dir res des de Madrid.

Ens agradi o no, el president del Barça té dret a manifestar la seva opinió política sempre que deixi clar que parla a títol individual. L'independentisme de Laporta no vol dir que sigui el pensament unitari de tot el club, tot i que el Barça sempre s'ha caracteritzat pel seu marcat sentiment català i patriòtic. Tothom, doncs, té dret a dir-hi la seva, sigui president del Barça o paleta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.