TAQUIGOL.

ÀLEX SANTOS

Bona feina amb Messi

a l'alça

Desenllaç En la F-1. La dimissió o l'acomiadament de Briatore i de Symonds en l'equip Renault era un fet ineludible veient la gravetat de la simulació de l'accident de Nelsinho Piquet, però la FIA no hauria de passar per alt al preu que sigui investigar més a fons si aquesta nova canallada en la F-1 ha d'esquitxar algú més. Ja n'hi ha prou que aquest esport visqui els últims anys més del que passa fora de la pista que en les curses.


Per molt bons desigs que haguéssim volgut per a la carrera de Messi fa deu anys, mai haguéssim arribat a apostar tan alt per ell. Per molta imaginació i bona voluntat que haguéssim posat a endevinar el futur del jove argentí, mai no haguéssim pensat que els nostres ulls fruirien del plaer de veure'l fer el que ens atorga en cada partit. Mai un futbolista del planter blaugrana ha tingut la projecció en què es troba l'internacional argentí. Amb 22 anys i ja amb uns quants de professional, la feina del Barça amb el jugador és, per ara, per emmarcar. Un tracte respectuós, de justa i apropiada introducció al primer equip, contracte continuat per blindar-lo i formar al seu voltant un gran equip per assolir els èxits. Sí, i tot això, cal subratllar-lo, amb una despesa econòmica més que elevada. Però no ens enganyem més, aquí hi ha els bons, però també perquè estan ben pagats. Res seria igual si el Barça hagués tirat per la drecera que tants cops va agafar a l'hora d'apostar per un crack de veritat i, per tant, de pagar-li el que marcava el mercat, i s'hagués arronsat.

L'aposta és encertada i cal aplaudir-la sense dubtar-ho, i esvair erràtiques idees de si ha estat en un gest en clau electoral o per treure'n un rèdit personal. El Barça ha fet el que altres cops no s'ha atrevit i va fallar. Ha format un gran jugador que li està donant molt bona rendibilitat i el mercat l'empeny a millorar-li el sou per evitar no ja una fugida, sinó que en l'agenda dels opinadors s'instal·li el mínim dubte de si es troba bé o malament o que si la direcció tècnica, la directiva o la plantilla tenen algun dubte sobre el jugador. Assumpte liquidat de la millor manera possible i amb el més alt reconeixement de les parts per haver-lo assolit.

Segur que al seguidor culer li deu incomodar que els contractes amb Messi no tinguin la vigència que estableix el seu redactat i que cada curs sigui paper mullat. A l'entitat tampoc li deu fer cap gràcia tornar a la taula de negociació cada poc temps, com tampoc li deu satisfer que altres clubs embogeixin amb els seus futbolistes i que, de retruc, això arribi al Barça, però l'important en aquest mercat, tal com està configurat, pesi a qui pesi, és que el club blaugrana tingui la cintura necessària per jugar una mà guanyadora.

Si el contracte és encertat o no ho dirà el temps, encara que per animar els pessimistes no crec que estiguem, per ara, en la situació de Ronaldinho quan el Barça, estranyament, li va presentar una millora que no tenia ni cap ni peus.


de baixada

Excés d'àrbitres. En època de recessió el futbol va a la seva; més diners en inversions, més despesa en tots els àmbits i ara, a més, molts més àrbitres. La prova de posar dos jutges de gol en la UEFA League sembla una broma de mal gust, quan en aquest fet, determinar si és o no gol, si cal alguna aposta no pot ser cap altra que la tecnològica, que mesuri amb precisió quan es produeixi un problema d'apreciació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.