l'ENDEMÀ DE LA FIRA

JOAN MARtÍ

L'hoquei patins, pel bon camí

És innegable que les noves normes que s'han aplicat a l'hoquei sobre patins aquesta temporada han estimulat el joc d'atac, han preservat els jugadors tècnics perquè llueixin i han potenciat l'espectacle i la capacitat dels equips per remuntar resultats. Abans, un 2-0 quan faltaven cinc minuts per al final era gairebé una sentència de mort i ara amb una falta directa per acumulació qualsevol conjunt pot reintroduir-se en el partit i protagonitzar un final interessant. Els equips estan obligat a sortir a guanyar i no distreure's, i per això mateix les primeres parts també són més mogudes i els implicats deixen més de banda el tempteig i l'especulació. A més, fan menys faltes del que feien perquè saben que a la desena els caurà una falta directa i en la cinquena de la segona sèrie i les successives, també. En l'OK Lliga, fins ara, s'han fet una mitjana de tres gols més per partit i això és d'agrair. Sempre hi pot haver alguna trompada i algun escàndol, però s'ha desterrat bona part del joc violent. Això, a banda de potenciar lògicament l'espectacle també estimula que els joves practiquin aquest esport induïts pels pares i a inculcar-los una filosofia esportiva basada en el joc net i la creativitat per damunt del joc violent i la creença que tot els mitjans són vàlids si es guanya. Si tot plegat, aquest canvi radical de dinàmiques, es referma amb el pas del temps també pot servir per acostar-se a l'històric anhel d'aquest esport d'esdevenir olímpic i tenir els avantatges econòmics i mediàtics que això comporta. Però això, de moment, ja són figues d'un altre paner, perquè ja fa molts anys que aquest assumpte es remena i cada cop se'n parla menys per desànim. Va ser esport d'exhibició a Barcelona 92 i aquell tren ja fa molt temps que va passar.

A tall d'exemple. En la primera estatal, la segona màxima categoria, el Vigo va marcar vuit gols el cap de setmana passat a la pista del San Antonio de Pamplona. Enhorabona. El fotut per a ells, però no per a l'hoquei sobre patins, és que va perdre per 9-8. És el tercer màxim golejador de la categoria i en dues jornades encara no ha sumat cap punt. En l'OK Lliga, el Lleida jugava a casa, va fer cinc gols al Blanes i només va esgarrapar un empat (5-5). I el Liceo va ser capaç de marcar deu gols. El Lloret va perdre al Palau Blaugrana, però va fer cinc gols a l'etern campió, una estadística més aviat poc probable en temporades precedents en una pista tan complicada. Ara cal continuar treballant per aplicar correctament aquest nou reglament i perquè els criteris no s'alterin quan arribin els partits més transcendents de les respectives competicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.