Barça

Tres i no res

El Barça ha començat la temporada embalat amb un ple de victòries, en contraposició amb el Madrid, que no ha guanyat cap partit

La distància deixa els blancs sense gairebé marge d'error en les pròximes jornades

El Barça de Tito Vilanova ha iniciat el curs com els millors alumnes, conscienciat que si des del primer dia fa la feina, tindrà moltes més possibilitats d'assolir els seus objectius. Després d'una pretemporada prometedora, el conjunt blaugrana ha guanyat els tres partits oficials que ha disputat, que fan que sigui líder des de la primera jornada i que tingui a tocar el primer títol de la temporada, la supercopa d'Espanya. Això no ha fet més que començar, però si a can Barça tot són somriures, sense oblidar que encara queda molt per millorar com es va veure a Pamplona, a la casa del màxim rival tot són males cares. I és que si els de Tito Vilanova poden presumir d'un ple de victòries, el Madrid encara no n'ha aconseguit cap i només ha sumat un punt de sis, en la seva pitjor arrencada de lliga dels últims onze anys. L'últim cop, a més, que els blancs no guanyaven cap dels tres primers partits oficials va ser el 1973.

Una altra dada, potser anecdòtica en aquests moments de curs, però significativa de l'actual dels dos equips, és que el Barça ja és l'equip més realitzador de la lliga amb set dianes, contra les només dues del mateix Madrid, que la temporada passada va batre el rècord de punts, i també de gols, de la història de la lliga.

Cinc punts de cop

Amb 36 partits de lliga al davant i encara al mes d'agost, cinc punts de distància no són cap garantia de res. Però el Barça ja va comprovar la temporada passada fins a quin punt és difícil escurçar la distància amb el líder. I tot i que aquesta diferència no ha de fer menysprear el potencial dels blancs, sí que obligarà el conjunt de Mourinho a no poder permetre's cap més ensopegada en les properes jornades si no vol veure com se li compliquen més les coses. Ningú esperava que el Madrid, que la temporada passada només va cedir set punts al Bernabéu –tres contra el Barça i quatre a causa de la pressió blaugrana en la recta final de la lliga– punxés ja en el primer partit a casa contra el València (1-1). El Barça, en canvi, va fer la feina en la seva estrena al Camp Nou i es va lluir contra la Real Sociedad (5-1). Però encara més sorprenent va ser la derrota dels de Mourinho el cap de setmana passat al camp del Getafe (2-1), on havien guanyat en les tres visites anteriors. Dues hores abans, el Barça, tot i fer un mal partit, havia sumat els tres punts al Reyno de Navarra, on al febrer va perdre mitja lliga. I ho va fer remuntant un duel que s'havia posat molt costa amunt (1-2). Un maldecap menys i com diu el tòpic, una victòria d'aquelles que al final són les que donen un títol de lliga.

Cara a cara sense color

Més enllà de les dues primeres jornades de lliga, on es va comprovar de debò que el Barça ja va un pas al davant del Madrid és en el duel de dijous passat en la supercopa d'Espanya, en què més enllà del resultat (3-2), els blaugrana van passar la mà per la cara al conjunt blanc.

Si la història es repeteix demà al coliseu blanc i el Barça hi aixeca el primer títol del curs, la crisi del Madrid podria adquirir dimensions galàctiques. A la plantilla blaugrana, però, ningú se'n refia, començant per Leo Messi, que augura “un altre partit complicadíssim i molt dur”.

Puyol no es descarta per al Bernabéu

A primera hora del matí d'ahir, molt poques hores després que l'equip aterrés al Prat procedent de Pamplona, Carles Puyol ja era a la ciutat esportiva per què els serveis mèdics avaluessin la fractura al pòmul dret que es va fer durant el duel contra l'Osasuna. Les radiografies fetes tot just després del duel en un centre hospitalari de la capital navarresa no deixaven gaire dubte al diagnòstic confirmat ahir. La qüestió consistia bàsicament a determinar el tractament a seguir i si el capità blaugrana podria estar disponible per a la tornada de la supercopa que es jugarà demà al Santiago Bernabéu. Una opció que dependrà de la seva evolució, segons va comunicar oficialment el club a la tarda. En la nota, també s'especificava que Puyol seguirà un tractament conservador, cosa que augmenta la possibilitat de veure'l jugar amb una màscara protectora les properes setmanes, com ja ha utilitzat en anteriors ocasions. “Coneixent-lo podria estar perfectament per jugar dimecres”, va comentar ahir Gerard Piqué.

“No sé si catorze de dinou títols és hegemonia...”

Gerard Piqué va comentar ahir al matí, a la sala de premsa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, l'inici d'aquesta temporada. “Ningú esperava que el Madrid perdés cinc punts en les dues primeres jornades; des del mes de desembre que no perdien. Però és el Madrid i ara pot estar una altra vegada trenta jornades imbatut”, va dir. De fet, Piqué està segur que, tot i la mala arrencada dels de Mourinho, el partit de demà al Bernabéu no serà gens fàcil per al Barça i que, en qualsevol cas, el resultat no influirà en la lliga. Tot i que no va voler entrar en un enfrontament directe amb Mourinho, que dissabte va menystenir els darrers anys victoriosos del FC Barcelona, Piqué va recordar que “guanyar catorze de dinou títols és una xifra que pocs equips a la història poden assolir”: “No sé si és hegemonia, però sento que sempre que he sortit al camp he anat a guanyar i he notat que podia fer-ho.” El central de la Bonanova va afegir, en aquest sentit: “Sento que hem fet una cosa molt bonica en aquests anys i que queda molt per guanyar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.