Més esport

Ciclisme

Tots amb en Xavi

Mil ciclistes van participar en la segona marxa en honor al desaparegut corredor vallenc, en què Dominique Rollin va ser el més ràpid

Que Xavi Tondo era un dels ciclistes catalans més apreciats va quedar demostrat dissabte passat en la segona marxa en homenatge seu, en què van participar gairebé mil corredors. Entre ells hi havia molts ciclistes professionals, catalans o estrangers, que no van voler perdre's la prova en honor del corredor vallenc, que va morir el maig del 2011 aixafat entre una porta de garatge i el seu cotxe, a Sierra Nevada. No hi van faltar Joan Llaneras, Josep Jufré, Carles Torrent, Xavier Florencio, Melcior Mauri i els germans Cameron i Travis Meyer, entre d'altres. Els pares de Tondo també van ser presents en la sortida de la prova, en què es va fer un minut de silenci en honor de Víctor Cabedo, el jove ciclista de l'Euskaltel que va morir dilluns passat després de xocar contra un cotxe mentre s'entrenava.

Els corredors van prendre la sortida a Sant Joan les Fonts, localitat on vivia Tondo, per fer un dels dos recorreguts que tenia la marxa. El curt aprofitava els primers 68 quilòmetres del llarg i finalitzava a la mateixa població després de passar per Castellfollit de la Roca, Besalú, Banyoles, Mieres, Santa Pau i Olot. Els corredors que van escollir l'itinerari llarg van continuar fins a Vallter 2000, passant per Capsacosta i enfilant la carretera d'Ulldeter per Camprodon i Setcases; en total, 116 quilòmetres i una llarga ascensió final amb bon temps per a una jornada de ciclisme. La victòria era el de menys en una prova d'aquestes característiques, però el més ràpid va ser el canadenc Dominique Rollin, corredor professional de l'equip FDJ. L'any que ve s'hi tornarà, perquè ningú no vol oblidar-se de Xavi Tondo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.