Més esport

Les raons del no

Ciclisme. La comissió de llicències de l'UCI confirma que ha deixat fora el Katuixa de Joaquim Rodríguez per raons ètiques i de dopatge

La decisió de la Unió Ciclista Internacional (UCI) de deixar fora el Katuixa es va prendre per motius “ètics”, segons va revelar ahir el diari italià La Gazzetta dello Sport. El conjunt rus ha rebut aquesta setmana les raons segons les quals la comissió de llicències va rebutjar el seu registre com a equip de la primera divisió del ciclisme mundial, un fet que li impedeix accedir automàticament a les millors proves del calendari mundial tot i tenir el número 1 del món, Joaquim Rodríguez. El patró de l'equip, Igor Makarov, no accepta aquests arguments i ja ha anunciat que presentarà un recurs al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS).

Els experts de la comissió de llicències enumeren en la carta enviada a l'equip tots els problemes que han tingut amb el dopatge els últims anys: els positius per EPO de Colom i Pfannberger el 2009 i de Galimzianon el 2012, i el de Kolobnev en el Tour del 2011; el fet que quatre dels seus ciclistes –Mentxov, Ignatiev, Gusev i el mateix Kolobnev– estiguin involucrats en les investigacions sobre Michele Ferrari per la fiscalia de Pàdua, i l'elecció com a nou mànager de Viatxeslav Ekimov, company de Lance Armstrong durant vuit anys al US Postal i al Discovery. A més, la comissió també cita la presumpta venda de Kolobnev a Vinokurov del triomf en la Lieja-Bastogne-Lieja del 2010.

El Katuixa no accepta aquests arguments. En un comunicat oficial va deixar molt clara la seva posició: “Tots els articles que es mencionen en la carta que hem rebut ja es van considerar durant l'audiència preliminar. Tota la informació proporcionada per l'equip és la que corresponen als requisits que ens exigien.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.