Més esport

Van der Niet trenca el monopoli

Ciclisme. L'holandès va acabar, a Banyoles, la ratxa d'Escolano en el social d'hivern que acaba diumenge

L'holandès Rob van der Niet (Rtv de Bollenstreek) es va imposar en la quarta cursa del campionat social d'hivern en carretera, que es va disputar a Banyoles amb dos recorreguts de 50 i 70 quilòmetres pel Pla de l'Estany i la Garrotxa i sense cap port de muntanya destacable, amb la presència de 200 ciclistes entre totes les categories. Fins llavors, Oriol Escolano havia guanyat les tres anteriors curses disputades (Palamós, Torroella de Montgrí i Palafrugell), però el barceloní va ser quart darrere el guanyador, Jordi Soler (Ilerdense) i Mauricio Muller (Bicis Esteve). Adrià Moreno (Atika-Asmeval) va ser cinquè i guanyador de la categoria sub-23. La cursa es va resoldre a l'esprint perquè tot i els passos per Mieres i Crespià no hi va haver cap dificultat orogràfica destacable que propiciés una escapada. Els guanyadors de la resta de categories van ser: Ot Doniga (Bicis Esteve) en júnior, Àlex Ruiz (Comdibal) en cadet, Albert Giol (Amatstrong) en sènior, Enric Viñas (Amatstrong) en màster 30, Rodolfo Meneghetti (Coursan Narbonne) en veterà 40, Jaume Estañol (Besalú Desfrenats) en 50 i Gerard Tournadre (Le Boulou) en 60. En la categoria femenina Shelley Olds (Tibco Womeïs) va guanyar en elit i Ariadna Trias (Inverse) en júnior.

Oriol Escolano és el líder de la general i la darrera prova del campionat es disputarà diumenge a Bescanó.

Tres curses socials a Peratallada

el 9

El nucli del municipi de Forallac serà el punt de sortida de tres curses socials els tres propers dimecres, un format que fan servir els ciclistes estrangers per a la seva posada al punt i que també està obert als ciclistes d'aquí i en totes les categories. Demà es disputarà la primera, “La Costa Brava”.