Barça

“Ens creixerem”

Cesc Fàbregas envia un missatge de confiança al barcelonisme pocs dies abans del decisiu partit de tornada dels vuitens de la Champions, contra el Milan

El migcampista avisa que no convé encarar el partit amb sobreexcitació

“L'altre dia mirava un programa a Barça TV en què apareixien moltes remuntades de la història del Barça i me'n vaig anar a dormir amb unes sensacions molt bones. Em van fer pujar la moral. Veus que el barcelonisme està acostumat a victòries com aquestes i que es pot.” Així de directe, clar i espontani s'expressava Cesc Fàbregas a menys d'una setmana del decisiu partit contra el Milan a l'estadi. El missatge que va enviar el d'Arenys en la roda de premsa que va oferir ahir a la tarda a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí no ofereix dubtes: “En els moments importants dels últims anys, aquest equip, aquests jugadors, aquesta afició sempre han estat al nivell. En partits com aquest, creixem. Això és el que ens motiva i ens dóna confiança per creure que ho podem fer. Hem jugat finals de mundial, d'Eurocopa, de Champions, i estem molt capacitats per jugar al més alt nivell.”

Cesc, que va reconèixer que la derrota a San Siro “va disminuir la confiança i l'autoestima” del seu equip, i que ho van notar en els dos partits seguits contra el Madrid, creu que no és just que es dubti del Barça només per tres partits dolents. En tot cas, el migcampista està convençut que la clau de l'èxit contra el Milan depèn principalment del vestidor. “La qüestió no és si ho podem fer... Depèn de nosaltres. Els futbolistes han d'aparèixer en partits com el de dimarts. Com va dir Xavi, a aquest equip li falta una remuntada històrica”, va dir en aquest sentit. “Sortirem endollats i, si som intel·ligents, tenim moltes possibilitats de guanyar. El Camp Nou ens animarà fins a l'últim minut”, va comentar també.

Per a la remuntada, cal més rauxa que seny ó més seny que rauxa? Més aviat això últim, segons el senyor Fàbregas: “No hem de sortir revolucionats, cada vegada que hem jugat sense cap ens ha anat malament. Hem de saber compaginar les ganes de fer gols amb la cura perquè no ens en facin.”

Recuperar el bon toc

Abans del Milan, però, toca jugar contra el cuer de la lliga, el Deportivo, al Camp Nou. “No ens enganyem, el partit més important de la temporada és el de dimarts”, Cesc, clar i català. “Però el que tenim contra el Dépor és també molt important. Perquè volem continuar igual en la lliga i perquè, després dels últims mals resultats, necessitem recuperar la confiança. Ens cal tornar al bon toc i tornar a tenir l'espurna que li cal a un partit com el de dimarts”. Tornar dissabte a la millor versió del Barça seria molt positiu per al que ha de passar tres dies després. “És bàsic fer un bon resultat i un bon partit contra el Depor. Ha estat una setmana llarga, amb moltes opinions, pels partits que hem perdut contra el Madrid i el Milan.”

No van ser pocs els noms propis que van aparèixer en les preguntes a Cesc Fàbregas. El de David Villa en va ser un. “Segons la premsa, ens estem jugant el lloc des que vaig arribar, fa dues temporades. Crec que som complementaris”, va respondre el maresmenc.

De Messi i el seu suposat mal moment, va dir: “No el veig trist, ni de bon tros. Òbviament, després de perdre un partit, l'endemà no fas la mateixa cara que si has guanyat.”

Nova llar pels socis i les penyes del Barça

L'antic edifici del Picadero serà a partir d'ara “el nou punt de trobada per als barcelonistes”, tal com va explicar ahir el vicepresident del FC Barcelona Jordi Cardoner durant l'acte de presentació de la nova àrea social i de l'auditori 1899. En total, una superfície de 4.000 m² d'espai Barça; un edifici multifunció, fruit de l''obra dirigida per l'arquitecte Albert Blanch i amb un cost de 2.700.000 euros, que ha costat set mesos de feina.

“La seguretat és l'única cosa que ens interessa”

El vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, no va poder esquivar ahir la polèmica sobre la seguretat de l'estadi. Interpel·lat sobre aquesta qüestió arran dels últims greus incidents en el clàssic de copa contra el Real Madrid, Cardoner va assegurar: “La seguretat dels nostres socis és l'única cosa que ens interessa.” I hi va afegir que “el Camp Nou és l'estadi més segur d'Espanya i també és un dels més segurs de tot Europa”.

Encara més taxatiu va ser amb referència a la grada d'animació de l'estadi: “Vull que quedi clar d'una vegada per totes: no hi haurà grada d'animació. I tampoc promourem cap tipus d'animació a la graderia.”

Cardoner, que va dir que li agradaria que no es parlés més d'aquest tema en els pròxims dies ja que considera que ara toca centrar-se en la remuntada en la Champions contra el Milan de dimarts que ve, va assegurar que “el club es limitarà a acatar tot allò convingut amb els Mossos d'Esquadra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.