Barça

“Creiem molt en el projecte de Tito”

Gerard Piqué. Es felicita pel seu retorn i elogia la feina feta per Jordi Roura durant l'absència de Vilanova

Gerard Piqué és un dels jugadors del Barça que sempre sol parlar clar. Davant tots els mitjans, com en la roda de premsa prèvia al partit contra el Milan, i en les entrevistes personals. En va concedir una a Terra, on parla del projecte encetat per Tito Vilanova, de l'adéu de Guardiola i de la propera eliminatòria de Champions contra el PSG. “Creiem molt en el projecte de Tito”, afirma Piqué, que també elogia la manera com el club ha gestionat la seva absència.

Considera que apostant per Jordi Roura ha demostrat “grandesa” i té molt bones paraules per al segon entrenador, que ha hagut d'assumir moltes responsabilitats. “Ha fet un treball impagable, fantàstic”, diu el defensa, que nega que hi hagués autogestió en l'equip. “Amb el retorn de Tito tornaran a ser una altra vegada un equip perfecte”, i reconeix que durant la seva estada a Nova York els ha fet alguna xerrada per videoconferència.

L'adéu de Pep Guardiola ha deixat en Piqué una incògnita. “Guanyant l'última Champions potser hauríem convençut Guardiola perquè és quedés un any més”, reflexiona. En qualsevol cas, respecta la decisió que va prendre el de Santpedor, amb qui mantenia una relació “sempre excepcional”. “A vegades som molt egoistes perquè no ens posem en la seva posició. Vivia 24 hores pel futbol i també tenia la seva vida.” La marxa, però, el va sorprendre, com a la majoria de barcelonistes, perquè l'equip guanyava i era de la casa. “Representava molt per al club.” També el va sorprendre l'anunci de Valdés que no renovaria.

Parlant més d'actualitat, es va mostrar partidari que la UEFA retiri la sanció a Zlatan Ibrahimovic perquè aquest pugui jugar l'anada contra ells a París. “Vull que jugui. Vull que juguin els millors i que, si passem, després no hi hagi excuses.” El defensa blaugrana admet que ha tingut la sort de jugar al costat de grans centrals al llarg de la seva carrera esportiva que l'han ajudat a formar-se. Va citar Ferdinand i Vidic, del Manchester United, i Puyol i Márquez del Barça. Dels actuals, elogia els del Real Madrid –Sergio Ramos, Pepe i Varane– i Thiago Silva, del PSG i que l'estiu passat va sonar per al Barça. Malgrat les múltiples lesions a la zona defensiva, Piqué creu que és un encert que el Barça aposti per plantilles curtes perquè totes aquestes lesions són “excepcionals”.

Vull que Ibra jugui. Vull que juguin els millors i que si passem no hi hagi excuses
Gerard Piqué
defensa del barça
Guanyant l'última Champions potser hauríem convençut Pep Guardiola perquè es quedés un any més al Barça


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.