«Keirrison és un matador»

Henrique analitza Keirrison, l'aposta de futur del FC Barcelona per a la seva davantera

Per als socis del FC Barcelona que no siguin aficionats al futbol internacional o que no hagin teclejat el nom de Keirrison al Youtube per veure algun vídeo dels seus gols, el seu futbol els és completament desconegut. Qui és i com juga aquest futbolista brasiler pel qual el Barça ha decidit apostar fort i invertir poc més de 14milions d'euros per enviar-lo cedit a un altre equip europeu perquè maduri i adquireixi experiència? Com va explicar Guardiola l'altre dia en roda de premsa, aquest és un fitxatge de club, una aposta que només el temps dirà si ha estat bona o dolenta, massa arriscada econòmicament o bé una ganga. Davant de tantes incògnites, El 9 ha parlat amb Henrique perquè ens il·lumini una mica sobre Keirrison, ja que és un dels futbolistes que millor el coneix. Va compartir vestidor amb ell a les files del Coritiba, i després tots dos van fitxar pel Palmeiras, tot i que no hi van arribar a coincidir per ben poc.

El primer que Henrique vol recalcar és que el seu compatriota és una «bona persona i molt treballador», que té l'ambició de convertir-se en un gran futbolista aprofitant el seu talent, però també amb grans dosis de treball i tenacitat. Una filosofia que encaixa perfectament amb la cultura que ha imposat Guardiola, en què la qualitat si no va acompanyada de l'esforç no et condueix a l'èxit. I utilitzo la paraula talent perquè si fem cas d'Henrique i ens refiem del seu ull clínic futbolístic, el Barça té en Keirrison un diamant en brut que si se'l poleix bé es pot convertir en una joia. «Té molts recursos, dins i fora de l'àrea, però sobretot a dins. És on és més perillós, perquè és un matador. Fa molts gols», assegura. Aquesta temporada amb el Palmeiras ha acabat com a segon màxim golejador del campionat Paulista amb 13 gols; en la lliga ha marcat 5gols en 7 jornades, i en la copa Libertadores ha estat un dels màxims anotadors, amb 6gols. L'any 2008, amb el Coritiba, va acabar com a màxim realitzador del campionat amb 21 gols. Al marge de la capacitat realitzadora, Henrique també destaca la seva velocitat i la seva tècnica, un aspecte que a vegades es dóna per suposat en tots els davanters brasilers però que ni de bon tros es compleix sempre.

Un altre dels temors que tenen els clubs quan fitxen jugadors provinents d'altres lligues, i sobretot de l'Amèrica del Sud, és si el jugador en qüestió necessitarà un llarg període de temps per adaptar-se, tant pel que fa al futbol com al club i a la ciutat. En aquest aspecte, Henrique està convençut que Keirrison s'adaptaria perfectament a la lliga estatal i al Barça: «Crec que si vingués no tindria problemes d'adaptació, perquè és un gran jugador.» I com se sol dir, els grans jugadors s'adapten allà on calgui, i sobretot si està rodejat de bons futbolistes, com és el cas del Barça. Henrique, que ja va tenir l'experiència d'una cessió, ja l'espera, no aquest any, però sí la temporada següent: «Li desitjo tota la sort del món i espero que ben aviat pugui venir.»


Henrique considera que Keirrison no tindrà problemes d'adaptació a la lliga ni al FC Barcelona


«És molt perillós dins i fora de l'àrea, però sobretot a dins», assegura el seu compatriota



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.