Més esport

La papallona promet

La badalonina Mireia Belmonte accedeix a la final dels 200 m papallona amb el millor registre de les semifinals

La nedadora del CN Sabadell Judit Ignacio fa marca personal i es guanya la plaça per a la seva primera final

Avui farà un any que Mireia Belmonte va tocar el cel de Londres amb el subcampionat olímpic dels 200 m papallona i avui, en el magnífic marc del Palau Sant Jordi, té l'oportunitat d'aconseguir una altra gran gesta per al seu palmarès en la final del mundial de la mateixa especialitat, en què va signar ahir el millor registre de les semifinalistes (2:06.53). Més enllà de la badalonina, la nedadora del CN Sabadell Judit Ignacio, com Marina Garcia –setena en els 100 m braça–, de la magnífica generació del 1994, es va guanyar l'accés a la final amb la vuitena marca (2:07.86), rebaixant en una centèsima el seu registre personal. Una emotiva abraçada en sortir de la piscina va consumar la doble presència catalana en una final de molts quirats, on hi haurà sis de les vuit protagonistes de Londres.

La campiona olímpica, la xinesa Jiao Liuyang, es va classificar per a la final d'un pèl, amb el setè registre (2:07.70), i la japonesa Natsumi Hoshi, bronze el 2012, hi va accedir amb la quarta marca (2:07.18). Totes dues van nedar en la mateixa semifinal que Belmonte. En el còmput global, les que van quedar més a prop de la catalana van ser la nord-americana Cammile Adams (2:06.75) i l'estrella hongaresa Katinka Hosszu (2:06.85), una de les novetats respecte a Londres, juntament amb Ignacio. En tot cas, la que va oferir millors sensacions va ser la badalonina, que ja havia estat la més ràpida en les sèries matinals (2:07.21). “M'he sentit molt còmoda nedant, i segur que encara tinc marge de millora. Aquesta és una prova especial. Aquest any hi he competit molt bé i entrenant-me també he obtingut molt bons resultats”, va afirmar sense voler fugir de la seva habitual prudència. “Dues dècimes [en referència a la diferència amb la segona de les semifinals] és molt poc temps i no et pots refiar. No he anat sobrada i en els últims 50 metres m'ha costat una miqueta. Demà [per avui] hem de sortir tan bé com es pugui, aguantar fins al final i lluitar amb totes. Intentarem estar en el grup de les favorites”, va subratllar.

Després del mal tràngol de les eliminatòries –havia estat onzena amb 2:09.48–, Judit Ignacio se sentia reconfortada en veure que tot el sacrifici dels entrenaments es traduïa amb la seva estrena en la final d'un mundial. “Al matí estava hipernerviosa. He nedat molt tensa, però a la tarda ho hem arreglat. Com que l'objectiu ja era molt clar, era el tot o res, els nervis han estat molt més fàcils de controlar”, es va sincerar. Amb vista a la final, hi va afegir: “L'objectiu fonamental de la temporada ja està aconseguit. Ara toca disfrutar de la final i veure si puc rebaixar més la meva marca personal. Estrenar-me en una final mundialista a casa és màgic.”

La delegació espanyola confiava ahir incrementar el seu medaller gràcies a la mallorquina Melani Costa, que arribava a la final dels 200 m lliure amb la tercera marca de les semifinals (1:56.19). La nedadora va sortir molt valenta, intentant mantenir el ritme de les millors i passant els tres primers parcials en tercera posició. L'últim tram, però, se li va fer etern i va quedar endarrerida fins a la cinquena posició (1:57.04). La prova va servir per engrandir encara més la figura de la jove nord-americana de 18 anys Missy Franklin, que va obtenir el tercer títol mundial. Franklin va prendre el comandament en l'equador de la prova i ja no el va abandonar fins a tocar el panell d'arribada en 1:54.81. La italiana Federica Pellegrini va celebrar el segon lloc gairebé com un triomf després d'un any complicat en què no va decidir la seva participació en aquesta prova fins a última hora. Va completar el podi la subcampiona olímpica, la francesa Camille Muffat.

Chad le Clos, Cameron van der Burgh i Yang Sun, els altres campions

Chad le Clos, l'home que passarà a la història per haver pres el títol olímpic dels 200 m papallona a l'intocable Michael Phelps en els Jocs de Londres, li va prendre ahir el testimoni també en el campionat del món. El carismàtic nedador sud-africà –a la imatge– va obtenir el seu primer títol mundial de l'especialitat i succeeix així en el palmarès el llegendari nedador nord-americà, que s'havia imposat en aquesta prova en cinc de les sis últimes edicions. Girant el cap a banda i banda, i veient que tenia controlats Peng, pel carrer 5, i Korzeniowski, pel 3, Le Clos va tocar amb autoritat el panell d'arribada per signar una marca victoriosa d'1:54.32. Vint minuts després i acabada l'enèsima exhibició de Missy Franklin en els 200 m lliure, la natació sud-africana va tornar a agafar protagonisme amb el triomf de Cameron van der Burgh en els 50 m braça (26.77). El moment més emotiu de la jornada, però, va ser en la cerimònia del podi dels 800 m lliure, en què el rei del fons mundial, el xinès Yang Sun, no va poder contenir les llàgrimes d'emoció pel seu èxit.

Duque es corona a 27 m d'altura

El colombià Orlando Duque es va convertir en el primer campió mundial de salts de gran altura. La FINA ha inclòs aquesta modalitat per primera vegada en la història dels mundials, i Duque ja pot presumir de ser el primer campió oficial de la federació internacional en plataforma de 27 metres. Ho va fer després de dominar les dues primeres sèries de dilluns i rubricar el títol en l'últim dels tres salts d'ahir. Orlando Duque va aconseguir 142.80 punts després d'executar de manera magistral un triple mortal amb tres tirabuixons. El seu gran rival, el britànic Gary Hunt, va arribar en primer lloc a aquest últim salt, però el seu quàdruple mortal amb tirabuixó i mig no va entrar net a l'aigua i, per això, es va haver de conformar amb la plata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amb Aitana per Europa

BARCELONA
 

Tots hem estat en Pau Cubarsí

 
 
Bàsquet. G-League (NBA)

Ningú hi creu més que ell

BADALONA
 
Pere Puig
Director Esportiu Spar Girona

“Continuem sent uns privilegiats”

Girona
 

No tindrà res a veure amb el partit disputat al Nou Congost

MANRESA
 

Ruud passa la mà per la cara a Alcaraz

BARCELONA / TORÍ
 

Amb els quarts a l’abast

barcelona