2a DIVISIÓ A. GIRONA
El Girona ja és SAE i continuarà a 2a A
Va arribar ahir al capital social mínim exigit i la conversió en SAE és un fet
La junta d'accionistes s'ha de fer en un termini màxim de cinc mesos
S'han subscrit 6.460 accions, que equivalen a 3.230.000 euros
Ni l'Ajuntament ni la Diputació de Girona han col·laborat en el procés
La directiva es mantindrà fins que es nomeni el nou consell d'administració
«La implicació de tots els gironins que han adquirit accions ha estat fonamental. N'estem molt agraïts. Hi ha gent que ha fet un esforç impressionant per contribuir al fet que el Girona continuï a segona A»
«La fita de convertir-nos en societat anònima esportiva és comparable als millors moments que ha viscut el Girona en qualsevol de les seves etapes»
«La resposta dels socis i no-socis aquests tres últims dies ha estat clau. L'afició ha volgut que el Girona continuï en l'elit i gràcies a les cues d'aquests dies per comprar accions hem aconseguit l'objectiu»
Respectant escrupolosament els terminis, a còpia de tones d'esforç i suor, amb una implicació majúscula dels aficionats en el tram final i sense ni un trist cop de mà de les institucions, el Girona va anunciar ahir a la tarda que havia assolit l'objectiu de transformar-se en societat anònima esportiva (SAE), requisit imprescindible per continuar en la Lliga de Futbol Professional i la clau de la supervivència.
El club, que a partir d'ara afegirà les sigles SAD al nom de Girona FC, va superar de 10.000 euros el capital mínim que fa uns mesos li va exigir el Consell Superior d'Esports (CSD), que era de 3.230.000 euros. La xifra equival a 6.460 accions venudes, de les quals més de 1.000 s'han subscrit els tres últims dies, després que la directiva llancés gairebé a la desesperada una oferta irrebutjable: el posseïdor d'una acció tenia dret a un carnet de tribuna o a cinc de general.
Tràmits de formalització.
A partir de demà hi haurà un màxim de cinc mesos per convocar la primera junta general d'accionistes del Girona FC SAD, de la qual haurà de sortir el nou consell d'administració. Mentrestant, el club continuarà regit per l'actual junta directiva, malgrat que el mandat de Josep Gusó s'acabava a final de temporada. Per llei, però, des que s'obre un procés com aquest, la junta és l'encarregada de vetllar per la transformació fins que es consumi.
El pes de la SAE.
El Girona ha aconseguit cobrir el capital sense el suport institucional, un fet gens habitual en el panorama estatal. Tant l'Ajuntament com la Diputació es van mostrar reticents des del primer moment a involucrar-se en l'accionariat d'un club privat. Ahir, abans que el club comuniqués que ja havia reunit els diners, el vicepresident de la Diputació, Narcís Casassa, va reiterar que «de moment» no hi havia intenció de col·laborar. I un cop ja se sabia que el procés havia culminat, el regidor d'Esports, Josep Maria Jofre, va revelar que l'Ajuntament estava «mig a punt per si calia donar una última empenta».