Barça

El Barça tanca la gira asiàtica amb una victòria a Malàisia per 1-3

Avui s'ha vist als jugadors cansats, i amb ganes de superar com fos les exigències d'un partit tan plomós com el clima

Els malais, incansables i ordenats enrere, pràcticament han renunciat a atacar en la segona part

El FC Barcelona ha acomiadat la gira asiàtica amb una victòria sense brillantor a Kuala Lumpur, davant el Malàisia XI (1-3), un esforçat combinat de jugadors de la lliga malaia que ha incomodat el conjunt blaugrana en algunes fases del partit, especialment a la primera meitat. Se li ha fet llarga aquesta gira a l'equip que dirigeix el Tata Martino. La calor, la humitat, el canvi horari, els compromisos promocionals i els problemes logístics han acabat fent efecte en l'expedició blaugrana.

Avui s'ha vist als jugadors cansats, i amb ganes de superar com fos les exigències d'un partit tan plomós com el clima de Malàisia, per poder prendre com més aviat millor el primer avió de tornada a casa.

Sense Messi -contractura al quàdriceps- ni Pedro -cop al bessó- al Barça li ha costat fabricar el seu futbol. A més, ha patit un inesperat contratemps en la figura de Cesc, que ha hagut d'abandonar el camp en la recta final del partit en torçar-se el turmell. Precisament ha estat el d'Arenys, fent avui de Messi, el jugador més actiu de tot el xoc. I seu ha estat el gol que ha obert el marcador: un cop de cap a centre de Jordi Alba que ha comptat amb l'inestimable col·laboració del porter local Fahmi.

Els blaugranes cobraven avantatge en l'electrònic passada la mitja hora, però el cert és que el seu domini havia estat fins aleshores purament territorial. El combinat malai no li havia deixat maniobrar al seu capritx i, per si no n'hi hagués prou, amenaçava Valdés amb alguna arribada en velocitat.

Norshahrul ha tingut un mà a mà amb el porter visitant que aquest ha enviat a córner i Aidil Zabwan ha tornat a posar-lo a prova amb un tret creuat que ha marxat fora per poc abans que arribés l'empat: una xurriacada a l'esquadra d'Amri després d'un mal rebuig d'Alba en la frontal. El gol malai ha deslligat el deliri a les grades del Shah Alam, escenari improvisat de l'amistós després que el Barcelona es negués a jugar a l'Estadi Nacional Buit Jalil pel mal estat del terreny de joc.

No obstant això, l'alegria local ha durat poc, perquè Neymar tornaria a avançar el seu equip, just abans d'arribar al descans, amb un subtil gest tècnic en un meravellós control orientat que li ha deixat la pilota en el lloc just per a xutar-la directa a la xarxa.

Si la primera meitat ha estat poc animada, fins i tot ho seria molt menys la segona part. Els malais, incansables, durs en algunes fases i ordenats enrere, pràcticament han renunciat a atacar després de la represa, i el xoc s'ha convertit en un frontó anodí que, a més, ha comptat amb la falta d'inspiració dels jugadors barcelonistes.

Adriano, Iniesta i Busquets ho han intentat des de lluny i amb el punt de mira desviat abans que Piqué marqués el tercer en un remat de davanter centre a falta d'un quart d'hora per al final i sentenciés definitivament el partit, si no ho estava ja.