Natàlia fa molt bona pinta
Accedeix a les semifinals de 1.500 m amb solvència i apunta a grans fites en el campionat
Només ha superat el primer sedàs, però les sensacions de la tarragonina Natàlia Rodríguez en les eliminatòries matinals de 1.500 m van ser immillorables. Va resoldre el pas a les semifinals amb la solvència de les escollides. L'heptacampiona estatal de la distància es va classificar en segon lloc de la segona sèrie, arribant gairebé de bracet amb l'etíop Gelete Burka, amb qui va comandar la prova a partir dels 600 metres. El fet de col·locar-se al capdavant va evitar que es veiés implicada en l'entrebancada entre la kenyana Jelagat i la francesa Chahyd, que van anar al terra quan encara restava una volta i mitja i van quedar fora de combat. Les maniobres de Natàlia durant la cursa i el control i la facilitat amb què va abordar el darrer tram en la sèrie més ràpida de les tres albiren grans fites per a la sisena classificada en els Jocs Olímpics de Pequín. Divendres serà el torn de les semifinals i, si manté el nivell d'ahir, no hauria de tenir problemes per certificar el passi a una altra gran final en la jornada de cloenda del mundial, diumenge vinent.
De fet, la migfondista de Torreforta arriba a la cita més important del curs amb les millors credencials. Com és habitual en la deixeble de Miguel Escalona, ha competit molt poc, però quan ho ha fet no ha deixat dubtes sobre el seu estat de forma. Va debutar el 10 de juny en els 3.000 m del míting de Huelva, en què va resoldre favorablement un frec a frec final amb la gran Marta Domínguez. El seu registre (8:35.86) encara figura al capdavant del rànquing mundial del curs. La segona aparició va ser en el nou campionat d'Europa de seleccions, en què va ser la primera víctima de la revolucionària norma d'eliminació per voltes. La tarragonina, però, no va fer cas de les indicacions dels jutges i va voler competir fins al final, en què va superar la recordista mundial d'obstacles, la russa Galkina. Posteriorment va ser desqualificada però va evidenciar que la preparació era òptima. L'estrena en els 1.500 m va ser en el míting de Madrid, on va tornar a triomfar amb un altre duel amb Domínguez i acreditant la mínima per al mundial (4:04.82). Les seves dues últimes intervencions abans de volar a Berlín van ser en les semifinals i la final del campionat estatal. A l'Estadi Olímpic Lluís Companys va recuperar el ceptre de la distància –el setè de la col·lecció– i es va permetre el luxe de provar-se per a la gran cita alemanya.
Aspiracions màximes.
Quiñónez, Pla i Félix, en acció
En la cinquena jornada del mundial entraran en acció tres atletes de la federació catalana i components del FC Barcelona: Jackson Quiñónez (110 m tanques), Judit Pla (5.000 m) i Agustí Félix (decatló). Tots tres debutaran en la sessió matinal. El més matiner serà Félix, que abordarà les cinc primeres proves del decatló. L'objectiu de l'atleta del CAR de Sant Cugat serà aproximar-se a una marca al voltant dels 7.900 punts, amb la qual superaria el seu registre personal (7.845) i podria aspirar a una plaça entre els quinze primers. Consumada i experimentada especialista en cros, el mundial de Berlín suposarà per a Pla el seu debut en un gran campionat en pista. Les dues sèries de 5.000 m només deixaran fora de competició 8 de les 23 participants, però per aconseguir el passi a la final la combativa fondista blaugrana no haurà d'aproximar-se, sinó superar les seva millor marca (15:20.87). Reptes més ambiciosos té el lleidatà Jackson Quiñónez, finalista en les tanques altes de les dues últimes grans cites. Amb aquest propòsit, les eliminatòries han de ser un tràmit per a l'atleta d'origen equatorià. En aquesta prova també s'estrenarà una de les grans estrelles del campionat, el cubà Dayron Robles, plusmarquista mundial de l'especialitat.