preguntes

JORDI BASTÉ

«Tantarantan»

1.

PER QUÈ
la junta de Joan Laporta ha aconseguit aixecar el trofeu Joan Gamper i reconvertir-lo en una gran festa de presentació de la temporada amb més de 94.000 espectadors, xifra molt difícil d'igualar en el futur? Per què, però, el trofeu no té raó de ser quan quatre dies després l'equip es juga el primer títol del curs?

2.

PER QUÈ
el calendari del mes d'agost està fet per algunes ments perverses que obliguen a jugar la supercopa estatal a doble partit, la supercopa europea un divendres i el començament de la lliga un dilluns? Qui és el que va estirant el xiclet del futbol que fa que la temporada oficial comenci un 15 d'agost?

3.

PER QUÈ
no s'ha pogut arreglar el rebot del so al Camp Nou que va fer que Pep Guardiola tornés a ser víctima de la síndrome Oleguer, que és aquella que et retorna per la megafonia de l'estadi el teu propi so dos segons després? Per què s'explica d'aquesta manera que Guardiola volgués dir «de tant en tant» i es convertís en un «tantarantan»?

4.

PER QUÈ
no ens ha de quedar cap dubte que el Barça aviat fitxarà el central del Xakhtar Donetsk, Txigrinski, futbolista per qui Guardiola sent devoció? Per què no ens ha de sorprendre que el vulgui tot i no poder jugar la Champions, ja que serà magnífic per a les rotacions pel calendari impresentable que tindrà el Barça?

5.

PER QUÈ
parlem molt de les renovacions de Puyol, Iniesta, Guardiola o la millora de Leo Messi i, en canvi, hem abandonat la de Rafa Márquez, que ha estat a punt de marxar del Barça per una gran oferta del Fiorentina italià?

6.

PER QUÈ
sembla que no es pugui dir que el discurs de Joan Laporta a l'assemblea de compromissaris, que es va poder seguir íntegrament per la cada cop millor Barça TV, va ser magnífic, ple de matisos i d'agraïments a tota la junta directiva sigui de l'etapa que sigui?

7.

PER QUÈ
aquest estiu la trista i sentida mort de Dani Jarque ha unit el futbol estatal i català d'una manera admirable, com no podia ser de cap altra manera? Per què el minut de silenci del Gamper va ser impressionant? Sabíeu que Andrés Iniesta va arrencar a plorar quan es va assabentar de la mort del brau central de l'Espanyol?

8.

PER QUÈ
encara des d'Itàlia no s'ha informat dels resultats de l'autòpsia per evitar especulacions, evitar jugar a metges i infermeres i evitar patiments innecessaris a la família i amics tants dies ja després de la mort de Jarque?

9.

PER QUÈ
hem d'animar tots plegats un dels millors jugadors mundials d'hoquei sobre herba, Santi Freixa, per la terrible lesió del genoll esquerre que ha tingut i que el portarà a la sala d'operacions d'aquí a un mes amb una recuperació previsiblement llarga i dura?

10.

PER QUÈ
ens volem assabentar de qui és l'interessat a saber, a posteriori, si és home o dona Caster Semenya, la brillant guanyadora dels 800 metres dels mundials d'atletisme de Berlín? Per què no li van fer la prova del cromosoma 23 abans de la competició i la pobra noia s'hauria estalviat aquesta humiliació pública obviant el debat sobre les seves immenses qualitats atlètiques?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.